Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '12

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Beth'den geriye sadece anıları, kemanı ve bir de Burcu'nun gözyaşları kaldı.

Beth'den geriye sadece anıları, kemanı ve bir de Burcu'nun gözyaşları kaldı.
 

İki gündür Bilgisayar başına oturup yazı yazamıyorum. Beth'in hikayesinin sonunu yazmam gerektiğini biliyorum ama elim bir türli bu hikayeyi bitirmeye ermiyor. Okuyan dostlarım sürekli Beth'e ne oldu diye soruyorlar. Ben bu olayda da çok iyi anladım ki ben acıklı yazıların yazarı değilim. Mutlu olayları yazarken kendiliğinden dökülen satırlarım acıklı olaylarda tıkanıveriyor nedense.

Beth Newdome 12 Şubat 2010 tarihinde bu dünyaya veda etti. Öldüğü zaman 42 yaşında idi. Kendisinden geriye sonu acı biten anılar ve çok değerli kemanı kaldı. Kemanını hasta iken kendisini pek arayamayan kardeşi geldi aldı. Çünkü kardeşi uzak bir eyalette oturuyordu ve kendi çocukları, ailesi vardı. Beth'den geriye bir de Burcu'nun gözyaşları kaldı.

Burcu ve Eric aralık 2009 başında Türkiye'den döndüklerinden sonra Beth yataktan kalkamadı. Burcu ile de bir daha ders yapamadılar. Ama Burcu hemen hemen hergün Beth'e gitti ve konuştular. Günlerce konuştular. Bazen Beth Burcu'ya mesleki yaşamından, düşüncelerinden anlattı, bazen de Burcu Beth'i neşelendirmek için komiklikler yaptı. Ama hep konuştular .Bu hastalık günleri Burcu ile Beth'i daha da yaklaştırmişti. Beth öldüğü gün Burcu hayatın anlamını bir kere daha iyice düşünmek gerektiğini anladı. Daha önce aile büyüklerini anneanesini, dedesini, babaannesini kaybeden Burcu bu sefer bir başka ölüm olayını tek başına yaşıyordu. Aile büyüklerini kaybettiğinde yanında annesi, babası ve ablası vardı. Onların omuzunda ağlayabiliyordu. Bu sefer omuzunda ağlayabileceği sadece Eric vardı.

Yıllarca kemanı, kariyeri için büyük mücadele veren ve belki de yaşadığı olumsuz olaylardan dolayı bünyesinde kötü bir hastalığı gelştiren Beth bu dünyadan sessizce çekip gitmişti. Ama gidişinin bir sonucu olarak Burcu'ya çok büyük bir düşünce gücü bırakmıştı. Yaşadığı her olaydan ders almayı kendine düstur edinen Burcu bu olaydan da büyük bir ders çıkartmıştı. Burcu artık yaşamında başına gelen olumsuz olaylardan sıyrılabilmek için çok daha güçlü olması gerektiğini biliyordu. Zira bundan sonra Üniversitede başına daha fazla olumsuz olay gelebilirdi. Artık onu savunan bir hocası yoktu. Hoş uzun zamandır Beth'in hastalığı sebebiyle Burcu yanlızdı. O günden sonra Burcu okulda başka bir hoca ile doktora çalışmalarına devam etti. Ama Üniversite içinde kendi sorunlarını kendi halletme alışkanlığını daha da geliştirdi.

Şimdi Burcu Göker'in önünde Mayıs 2010 da önce Amerika'da Newyork'da, sonra da Türkiye'de vereceği büyük konserler vardı. Çok güçlü olmalıydı. ÇOK

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..