Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Beyaz Baston Görme Engellilerin En Temel İhtiyaçlarındandır

Beyaz Baston Görme Engellilerin En Temel İhtiyaçlarındandır
 

Defalarca yazdım yine yazacağım. Beyaz baston Sosyal Güvenlik kapsamında ama Ödenen Para Yirmi İki Lira her şeye zam geliyor Maaşlar artıyor ama nedense Beyaz bastona Ödenen Ücret artmıyor.

Biz Türkiye beyazay derneği İzmir şubesi olarak Sponsorlar bulduğumuz ölçüde görme engelli arkadaşlarımıza üçretsiz olarak veriyoruz. Beyaz bastonu ücretli olarak satan firmalar da var. Bunları arama motorlarında yazarak bulabilirsiniz. İstanbul'daki görme engelliler rehabilitasyon merkezide altı ayda bir ücretsiz Beyaz baston veriyor. Ama insanlar arabalar çiğniyor bir yerlere takılıyor. Sürekli kırılan bizi yol ortalarında elimiz böğrümüzde bırakan bir durum.

Lütfen SGK ödenen parayı arttırsın da sürekli olarak tüm görme engelliler Beyaz bastonlarını Devletten alsınlar. Bunun yanısıra Sosyal yardımlaşma vakıflarından belediyelerden de dilekçeyle istenebilir. Ama en kapsamlı çözüm SGK'nın ücreti arttırması olacaktır. Bir görme engelli benden baston istediğinde ve o ara elimde olmayınca çok üzülüyorum. Biz bu işi kesin ve kalıcı bir şekilde çözmemiz gerekiyor.

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..