Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Beyaz bastona dikkat!!!

Beyaz bastona dikkat!!!
 

Siz hiç kalp gözüyle dünyaya baktınız mı? Gözleriniz görmese de, kalp gözünüz açık oldu mu hiç?

Görme özürlü insanlarımız böyle, kalp gözüyle görüyorlar. Onların gözleri görmez ama kalp gözleri hep açıktır. Ama günümüz toplumumuzda ne insanlar var, gözleri kapalı, kalp gözleri açık, ne insanlar var gözleri açık, kalp gözleri kapalı..

İnsanlar özürlü doğmayabilirler, sonradan özürlü olabilirler.Bu sebeble hayat her zaman süprizlerle doludur, kendimiz sağlıklı olabiliriz ama yarın ne olacağımız belli olmaz,onun için toplumda her zaman üstümüze düşeni yapmalıyız.

Geçen gün Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı görme engelli Bünyamin Fani (44) yoldan karşı karşıya geçerken Davut Şahin’i n kullandığı otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti.Bu vahim olayda sürücülerin engelliler konusunda nekadar cahil olduğumuz ortaya çıktı. Çünkü Bünyamin Fani karşıdan karşıya geçerken bastonunu havaya kaldırmıştı. Bu işaret tüm dünyada aynı anlama geliyor, bu işareti gören sürücülerin istisnasız durmaları ve ve görme engelli kişiye geçiş izini vermesi gerekir. Bu olayda da bastonu havaya kaldırmasına rağmen yavaşlamayan sürücü ona çarparak ölümüne neden olmuştur.

Anlaşılıyor ki Devlet ve Belediye ve yetkili kuruluşlar, engelli vatandaşlarımızın toplumda güvenli ve rahat yaşamaları için gerekli önlemleri almalıdırlar.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..