Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Beyaz bereliler

Beyaz bereliler
 

Ne hazindir ki bu ülkede insanları yönlendirmek çok kolaylaştı. Bu kadar işsizlik, eğitimsizlik, yoz bir gençliği de beraberinde getirdi.

Hükümet yetkililerimiz bu korkunç yozlaşmayı görmüyor olamazlar. Peki neden gereken yapılmaz? Ya da yapılıyorda bizim mi haberimiz yok? Umarım gereken yapılıyordur da biz farkında değiliz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Beğensekte beğenmesek te bizim çocuklarımız.

Dün metro'da bilet almak için sıraya girdim. Benimle sıraya girenler içinde Üç beyaz bereli genç vardı. Davranışları agresif, biri birşey desede kavga çıkartsak cinsinden bir davranış. Herkesin oldukca onlardan uzak durmak gibi bir davranışını sezdim. Bu korkumu idi bilemem. Ama gençler bundan asla rahatsız değillerdi. Hatta hiçbirşeyi umursayayacak durumları da yoktu.

İçim resmen kan ağladı. Bunların Anne Babaları asla böyle olmalarını istememişti. Eminim ki bu çocuklarda beyaz bereli olmaktan çok mutlu değillerdi. İşsiz, avere geziyorlardı, Kimse onları fark etmiyordu. Belki bir işleri olsa saygı duyulacaklardı. Belki okumak şansları olsa kendileri, aileleri ve topluma yararlı bir yurttaş olacaklardı. Bu şansları olmadı peki ne yapacaklardı? . Bu ülkede meşhur olmanın yolu belli idi. Ölümle yüz yüze olan birini kurtarmış olmak, Aileni geçindirebilmek için çabalamak bir önem arzetmiyordu. Kimse sana aferin demiyor, gazete manşetlerine taşımıyordu. Oysa bir devlet büyüğüne Tokat atmak vede bunu vatan millet adına süslemek Gazetelerde manşet. Toplumda saygınlık demekti. İşte bizim çocuklarımızı bu hale getiren suçlular ortada. Güvenlik güçlerimiz yakalar, Adalete teslim eder. Adalet cazasını verir hapse gider. Hapisten çıkar toplumda saygın kişi olur. Oysa bu tür olaylarda. Güvenlik güçlerimiz yakalasa. Adalet hapis yerine Tedaviye gönderse. Devlet sokak yerine okula, işe gönderse. Basın manşet yerine üçüncü sayfa haberi olarak verse. Ne mi olur? Ne olacak sokaklar beyaz bereliler korkusu yaşamaz.

Keşke bizim gençlerimiz Beyaz bere yerine Beyaz önlüklülerimizi örnek alsa. 800 YTL maaş alarak gecinmeyi göze alan doktorluğa özendiremiyoruz. 700YTL maaşla en ücra köşelere koşan öğretmenlerimize özendire bilsek keşke. Keşke herkesin insan olduğunu öğretebilsek. Keşke insan öldürme yerine Hayat kurtarmak için Organını bağişlayan gençlerimiz olsa. Keşke kan akıtma yerine kan vermeyi yeğleyen bir gençliğimiz olsa. Biz ebebeynler Utançla toplum içinde gezeceğimize gururla dolaşabilsek. Bu gençler bizim evlatlarımız, bizim çocuklarımız, bizim geleceğimiz diye.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..