- Kategori
- Yemek - Mutfak
Beyaz çikolatalı pasta
BEYAZ ÇİKOLATALI PASTA
Pandispanya Tarifi:
* 6 yumurta
* 6 yemek kaşığı şeker
* 6 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 p kabartma tozu
* 1 p vanilya
Pastacı Kreması:
* 2 yumurta
* 3 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 5 çorba kaşığı şeker
* 2 Paket vanilya
* 1 Litre süt
* 100 gr beyaz çikolata
* Üst kreması için için yapılan krem şanti den 4-5 yemek kaşığı
* 3 Adet Muz
Üst Kreması için:
* 2 paket Toz krem şanti
* 2 Çay bardağı Soğuk süt
Üzeri için
* Beyaz ve bitter kuvertür yada damla çikolata çikolata
YAPILIŞI:
* Öncelikle pandispanyayı bir gün önce yapıp sitreçleyip buzdolabında dinlendirin.
* Pandispanya için yumurta beyazını ve sarısını ayırın. Beyazına sarı kesinlikle kaçırmayın.
* Mikserle 15 dakika şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpın. Sert beyaz köpük olana kadar çırpmaya devam edin.
* Diyer kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Beyaz karışıma önce yumurta sarılarını katıp tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.
* Sonrada kuru malzemeleri katıp. Tahta kaşıkla alttan üste çok fazla karışımı cıvıtmadan karıştırıp.18 cm lik yağlı kağıtla kapladığımız kalıplara dökün tezgahta azıcık dibini vurun kabarcıklar gitsin.
* Önceden ısıttığınız fırında 165-170 derecede pişirin. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp dinlenmesi için bir ızgara telinde bırakın.
*
* Pandispanyayı bir gece dinlendireceksiniz. aynı şekilde pastacı kremasını da yapabilirsiniz.
* Kremayı yapmak için yumurtaya tüm malzemeleri katıp çırpma teli ile çırparak sütü yedirin. Kısık ateşte dibi sarmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
* Koyulaşan kremanın altını kapatın içerisine beyaz çikolatayı katın.
* Bir yandan da çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
* Krema iyice soğuyana kadar ara ara karıştırmalısınız. Üzeri tutmaması gerekiyor.Krem şantiden 4-5 kaşık ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
* Krema soğuyunca krem şantiyi üstündeki tarife göre yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Ancak sütünü çok koymayın. Katı olması gerekiyor.
* Aralarına ve üstüne koyacağımız meyvaları hazırlayıp üzerlerine çok az limon ve toz şeker gezdirin ki kararmasın.
* Artık pastamızı hazırlamaya geldi.Öncelikle pandispanyayı istediğiniz pata ayırın ben üç pata ayırmıştım.
* İlk katına şekerli süt ile ıslatın
* Üzerine pastacı kremasından spatula ile sürelim ve dilimlediğimiz muzları dizelim.Biraz daha krema sürüp bir kat pandispanya ile kapatalım.
* Aynı işlemleri bütün katlar içinde yapalım.Son patımız kapatınca üzerini ıslatmayalım.
* En son kata krem şanti sürülüp etrafını spatula ile düzeltilip buzdolabına 1-2 saat donması için bekletelim.
* Tekrar çıkarıp bir ince kat daha krem şanti sürelim.
* Kuvertür çikolatanız yoksa marketlerdeki çikolatada olur. öncelikle bitter çikolatayı rendenin ince tarafı ile rendeleyip. Pastanın yarısına gelecek şekilde elimizle kenarlarına yapıştıralım.
* Daha sonra beyaz çikolatayı çok keskin bir bıçakla yada sebze soyacağı ile uzun uzun olacak şekilde çikolata erimeden Resimdeki gibi rende yapalım.
* beyaz çikolatayı da bolca üstüne ve kenarlara gelecek şekilde yapıştıralım.
* İsteseniz benim gibi erittiğiniz beyaz çikolatayı ince çekilmiş fındık ve azıcık badem şekeri ile karıştırıp. Soğuyunca ufak misketler yapıp süslemek için kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...
http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/2012/01/sacakli-pasta.html