Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '12

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Beyaz ekmekteki kimyasallar ve zararları

Beyaz ekmekteki kimyasallar ve zararları
 

Tüket! Çabuk öl! DÜNYA ÇOK KALABALIK!


Beyaz ekmeğe on kadar kimyasal madde konuluyor.
İşte bunlardan bazıları:

E 170 kalsiyum karbonat. Yüksek dozlarda zehirleyici. Safra, böbrek taşı, hemoroit, müzmin kabızlık, fistül kanaması gibi hastalıklara neden olabiliyor.

E 471, E 477 mono ve di-gliseridler ve modifiye edilmiş fırkaları. Bitkisel ve hayvansal olabilir. Domuzdan elde edilenleri de var.

E 280 propiyonik asit, E 281 sodyum propiyonat, E 282 kalsiyum propiyonat,*E 283 potasyum sorbat. Koruyucu olarak kullanılır. Migren ağrılarına neden olabilir. Ekmeklerde yaygın olarak kullanılıyor.

E 200 sorbik asit. Cilt kaşıntılarını ortaya çıkartıyor.

E 420 sorbital. Kıvam artırıcı, tatlandırıcı, nem tutucu... Bebek ve küçük çocuk gıdalarında kullanılması yasaktır. Fazla miktarlarda alınırsa baş ağrısı, susuzluk, bulantı ve kan şekerinin yükselmesine neden oluyor.

E 920 sistain: İnsan saçından, başta domuz olmak üzere hayvan kılından, tavuk tüyünden elde edilir.

E 924 potasyum: Un işleme ajanıdır. Fazla miktarda alınırsa bulantı, kusma, ishal ve sancı yapıyor.

 E 928 benzoil peroksit: Unu beyazlatmak için kullanılıyor. Ekmeklere bunları dışında çeşitli boyalar konuluyor.

Daha detaylı bilgi için Google'da "2011 Gıda Raporu" aratabilirsiniz.  Çok daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Ayrıca;
    "E-Index 1"
http://blog.milliyet.com.tr/e-index-raporu---1/Blog/?BlogNo=175191

    "E-Index 2"
http://blog.milliyet.com.tr/e-index-raporu---2/Blog/?BlogNo=175193

    "E-Index 3"
http://blog.milliyet.com.tr/e-index-raporu---3/Blog/?BlogNo=175196


    Murat SEVGİ
    www.twitter.com/muratsevgi
    www.facebook.com/facemuratsevgi

 
Toplam blog
: 370
: 1092
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1969 doğumlu. Tasarımcı, endüstriyel otomasyon sistemleri için yazılım geliştiriyor. Yüksek öğren..