- Kategori
- Yöresel Yemekler
Beyaz fasulye "Piyaz"
kışa hazırlanırken çuvalla alınır,da.
Malzemesi: 1, 5 su bardağı haşlanmış fasulye
2 iri kuru soğan (terbiye edilmiş)
5-6 marul yaprağı
yarım limon
3 tane turşu biberi (turşudan çıkarılmış)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
Hazırlanışı:bir kap içerisine fasulyeler dörde bölünerek tuzla terbiye edilip yıkanan soğanlar sumak, zeytinyağı, tuz, kekik, pul biber karıştırılır üzerine kıyılmış maydanoz serilir zeytinyağı limonla karıştırılarak dökülür.