Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '06

 
Kategori
Haber
 

Beyaz güvercinler ağlıyor

Beyaz güvercinler ağlıyor
 

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in yaşamını kaybetmesi ile tüm Türkiye yasa boğuldu. 49 yıllık siyasi hayatı boyunca, birçok özelliklerle diğer siyasetçilerden sıyrılmıştı...

Halkçıydı Ecevit, her zaman milli menfaatleri en üst düzeyde tutmuştu. Bir dönem Türkiyesi'nin "Umudu" olma seviyesine yükselebilen tek siyasetçiydi.

Ecevit'in ismi hiçbir zaman yolsuzluğa bulaşmamıştı. Bu yanı ile takdir edilen bir siyasetçi oluşunun yanı sıra, tasarruf yapan bir siyasetçi idi de aynı zamanda. Başbakanlığı zamanında, son model bir araba ile gezmemesi, siyasi derece olarak ondan daha aşağıda olanların, son model arabalarla gezmesi tezat oluşturuyordu, ancak bu onun sade yaşantısının bir parçasıydı aynı zamanda da devletin parasını boşuna harcamayıp tasarruf etmesinin de bir örneği idi.

Kuşkusuz onun hayattaki en büyük destekçisi Rahşan Hanım oldu. Öyle ki, Milliyet'de yeni yazmaya başladığında, bir virgül yüzünden bile, Hasan Pulur ile tartıştığını okuduk. Bülent Ecevit'in başarılı bir siyasetçi olması, "Her başarılı erkeğin arkasında daima bir kadın vardır" sözünün gerçekçiliğini de ispatlar nitelikte idi.

Hiçbir zaman ağzından "lan" kelimesi çıkmadı, hiçbir zaman "ananı al da git" demedi o, çünkü o nezaket sahibi idi ve böyle olması onun diğer bir olumlu yanlarından biriydi. Aynı zamanda şair ruhlu bir politikacı idi. Takdığı kasket, giydiği mavi gömlek onun adıyla özdeşleşti...

Nazım Hikmet'in "Basit Yaşayacaksın" şiirinde olduğu gibi, bir siyasetçi olmasına rağmen, sade yaşamıştı hayatını. İstese diğer politikacılar gibi, serveti olabildiğince çoğaltabilirdi, ama yapmadı, ve son yolculuğunda gördük ki, onun "serveti" halktı.

Bütün dünya medyası izledi cenazesini, yaptıkları yorumlarda "Kıbrıs fatihi" ve "milliyetçi" özellikleri ortaya çıkarıldı. Bunun yanı sıra yolsuzluğa bulaşmamış, dürüst özellikte olup; Türkiye'de sol kanadı, ilk kez onun sayesinde, aldığı oylarla en yüksek oranda iktidara taşıdığı kaydedildi.

Ve Ecevit vefat etti... Beyaz güvercinler ağlıyor...

Onun ölümü ile beraber; olumlu yönlerinin, olumsuz yönlerinden ne kadar da fazla olduğu ortaya çıktı... Ve son olarak kuşkusuz, Ecevit'in dürüst, nezaket sahibi ve şair ruhlu özelliklerini en çok özleyeceğiz... Yakın gelecekte bu özellikte siyasetçi olmayacağını da bilerek, daha çok özleyeceğiz...

Uğurlar olsun sayın Ecevit... Uğurlar olsun Karaoğlan...

Blog resim: http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001682&Lang=TR&Category=TEMPORAL

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..