Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Beyaz Kurdele takıntısı !

Beyaz Kurdele takıntısı !
 

Bu ülkede yapılan en kolay ama en saçma uygulamalar nedense hep hedef kitleyi yoksayarak yapılır.

Milli Eğitim'de bir çalışma yapılırken öğrencilerin gerçekten böyle bir ihtiyacı olup olmadığına yada öğrenci veya öğretmenlerin böyle bir düzenleme yapma gereğine inanıp inanmadığının hiç bir önemi yoktur.

Nükleer karşıtı eylem yapanlar, nükleer santalin kurulacağı bölge halkının bu konuya nasıl bir yaklaşım gösterdiğini hiç umursamazlar ve "güya" halk adına engelleme eylemlerine girişirler.

Aslında hep şikayet ettiğimiz fakat hepimizin damarlarına sinmiş olan Feodal sistemin hayatımıza yansımalarıdır bunlar. Nasıl olsa onlar çok fazla bilmezler, biz onlar adına yapıyoruz ve ileride kahraman olacağız cümleleri ile beslenen bir Hayber Kalesi kahramanı olma hevesidir bu yaklaşım.

İşte bu yaklaşım nedeniyle aslında çok iyi ve olumlu olarak gözüken bir çok eylem hiçbir zaman gerçek karşılığını bulamamış ve istenilen katılım sağlanamamıştır. 1 dakika karanlık eylemi gibi onlarca eylem hep bu üstten bakma anlayışlar nedeniyle yok olup gitmiş, kimseye de bir dirhem fayda sağlamamıştır.

Şimdi bir BEYAZ KURDELE eylemi çıktı meydana. Yani ben yakama veyaz bir kurdele takarak "Aile İçi Şiddete Son" mesajı vereceğim ve katılım o kadar artacak ki bu iş bıçak gibi kesilmese dahi en azından bir kademe azalacak.

Ya peki bu ülkede bu şiddete maruz kalan özellikle kadınlar ne düşünüyor acaba diyen bir kişi varmı acaba bu organizasyonun içerisinde. Benim bu güne kadar yaşadığım tecrübeler aslında aile içi şiddetten en fazla etkilenen kadınların böyle bir kaygıları olmadığı izlenimi edinmeme neden oldu. Ve bu nedenledir ki bu çalışma da diğerleri gibi saman alevi gibi parlayıp arşivlerdeki yerini alacaktır zannımca.

Kadınların büyük bir çoğunluğu hala eşinin şiddet uygulamasını sevgi göstergesi olarak görürken, çocuğa uygulanan şiddeti, aile içi şiddetin en acısını yaşayan kadınlar dahi önemli bir terbiye yöntemi olarak kabul ederken ve hatta bu kadınlar tarafından da uygulanırken, kibar ve eşine saygılı bir çok erkek kılıbık yada efemine olarak değerlendirilirken kimse bana beyaz kurdele taktıramaz.

Bu ülkede kadın haklarını, önce kadınlar savunmadığı müddetçe de kimse beni kadın hakları platformuna çekemez...

 
Toplam blog
: 3
: 654
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Akla hayale gelmeyecek her konuda görüş bildirebilecek, bazıları için hayalci, bazıları için sallayı..