Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '22

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Beyaz Melek

Beyaz melek, hayali bir varlık olarak düşünülse de gerçeğe dönüşen muhteşem bir hikâyenin kahramanıdır. Anadolu’ nun bir köşesinde bir film çekilir pek çok eleştiriye maruz kalmasına rağmen inatla çekimlere devam edilir.  Ve sinema salonlarında gösterime girebilmesi için müracaat edilir. Salonlardan bir bir başvurular geri çevrilir, oyuncu kadrosu küçümsenir.

Mahzun Kırmızıgül ise filmin senaristi ve yapımcısı olarak o kadar inanmıştır ki, ısrarla kapıları çalmak yerine kendisine açılan bir avuç kapıdaniçeri girerek emeğini görücüye çıkarır. Beyaz Meleğe kapılarını açan sinema salonları, daha ilk gösterimden itibaren büyülü bir atmosfere bürünerek şaşkınlık yarattı. Kendi salonlarında yer veremeyeceklerini söyleyenler Beyaz Melek filmini salonlarına alabilmek için sıraya girdiler. Ve Beyaz Melek 2007 yılının en çok izlenen filmi unvanına kavuştu. 41. Houston Film Festivali “En İyi Uluslararası Yabancı Film” seçildi. Jüri Özel Ödülü ve En İyi Yönetmen ödüllerini de alarak yurda döndü. Filmin yapımcısı ve senaristi Mahzun Kırmızıgül için ilk filminin en büyük gurur kaynağı olması ise “Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Kimselere Sağlık ve Yerinde Bakım Hizmetleri” konusuna öncülük etmesi olmuştur. Beyaz melek Yasası olarak oluşturulan sosyal hareketle yaşlıların kendi evinde bakılabilmesi amaçlanmıştır. 

Oyuncu kadrosunda, Yıldız Kenter, Cansu Aktay, Mahzun Kırmızıgül, Nurşim Demir, Arif Erkin , Zabit Arslan ve Pınar Ertüre’ nin bulunduğu Beyaz Melek filminin çekim aşamasında ekibi toplayan Yıldız Kenter “Arkadaşlar! Bu bizim son filmimiz olabilir. Bu nedenle, hocamızı dinleyerek yapabileceğinizin en iyisini yapmalıyız” diyerek kendilerine bu olanağı veren Mahzun Kırmızıgül’ ü onurlandırmıştır.

Beyaz Melek muhteşem oyuncu kadrosuyla izleyiciyi büyüleyen, sosyal yanıyla yüreklerdeki buzları eriten bir film oldu. Benim de unutulmazlarım arasında yerini almış bulunmaktadır. Yaşasın Mahzun Kırmızıgül yaşasın büyüdüğü topraklarda kültür ve sanat alanına emeğini eken koca yürekler.

 

Esin kaynağı, Şarkılar Bizi Söyler programıdır. 

 

 

 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..