Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '08

 
Kategori
Sinema
 

Beyaz Melek

Beyaz Melek
 

Keke Mahsun’dan, metropol insanlarının aile bakışına sert eleştiriler var..!

Bu film benim için önemliydi; zira bir önyargımı yıkmam gerekiyordu. Yıllardır arabeskçilerden konu açıldığında, bunlardan adam olmaz demiş, ahkamlar kesmiştim açıkcası... Filmi duyduğumda da ise, eline biri bu senaryoyu sıkıştırmıştır muhakkak dedim. Sonra kendime kızdım ne belliydi, gitmeden neden yorum yapıyordum ki, dünyanın en zoru anlamaya çalışmakmış ya! onu yapmak için sinemanın yolunu tuttum…

Keke Mahsun’dan, metropol insanlarının, aile bakışına sert eleştiriler var..!

Mahsun filminde, büyük şehirlerde yaşayan yaşlı bireylerin gereken ilgi ve saygıyı göremediğinden dem vurmuş. Yeni oluşan metropol kültürünün altında; aile, sevgi, saygı gibi değerlerin ufalandığını, ailede bakıma ihtiyaç duyan ebeveynlerin dışlandığını, bunun sonucunda adıyla ironi içerisinde olan huzurevlerinin kurulduğunu, insanların anne, babasına göstermediği şefkatin bu tür kurumlarda aradıklarını, bunun yanlış olduğunu bildikleri halde huzurevlerine kendi elleriyle onları bırakıp, sonrada vicdanlarından kurtulmak için kaçıp, unutmaya çalıştıklarını anlatmaya çalışmış. Bunu anlatırken de metropol ve köydeki aile algısını sık sık karşı karşıya getirerek hafızaları bir hayli zorlamış, filmin tüm mesajı da bu bölümlerde saklı aslında, hala bir yerlerde aileden saygıyla bahseden beraber yaşayabilen ve büyüklerine saygıda kusur etmeyen ve bunu sakınmayan sevgiyle örülü insanlar var.

Demeye getirmiş…

Peki başarabilmiş mi?

Bence başarmış da ama eleştirim de olacak; çekim ve senaryodaki zayıflıklar hemen göze çarpıyor, bence tüm sahneler yanlış açıdan çekilmiş, birçok sahnede adamların kafası gözükmüyordu. Müzik, duygulu sahnelerde Hollywood tarzı artış gösteriyor bu keskin bir anlayış sağlasa da, birçok sahnede denge kaçıyor buda tempoyu bozuyordu gürültüden dolayı filimden sonra biraz kafa ağrısı oldu bende.

Keşke, Mahsun bu film için senaryo ve yönetmenlik desteği alsaydı, kolektif bir çalışma daha çarpıcı ve daha başarılı olabilirdi. Oyuncuların, filmin başarılı olmasında büyük emeği var. Bu kadar deneyimli oyuncunun sahnede konuşmadan, doğaçlama dolaşması bile, bir filmi başarıya götürebilir diye düşünüyorum. Büyük ustaların hepsini aynı ekranda izlemek ayrıca büyük keyifdi.

Bir de, Mahsun’un oyunculuğuna değinirsem oynayabileceği en iyi rolü oynamış bence; zira kendisi bu rol için biçilmiş kaftantı.

 
Toplam blog
: 18
: 1308
Kayıt tarihi
: 04.05.07
 
 

Önce kendinle geçinmeyi dene, ve eğer kendini anlamıyorsan başkalarını üzmeye kalkma ..