Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Beyaz peynir ve maydanozlu enfes bir sahanda yumurtanın adım adım fotoğraflı tarifi

Beyaz peynir ve maydanozlu enfes bir sahanda yumurtanın adım adım fotoğraflı tarifi
 

Uzun zamandır aklımdaydı... Beyaz Peynirli ve Maydanozlu bir Yumurta kırayım. Ama evde ya maydanoz yok, ya tazeliği gitmiş ya da var olan yumurta başka şeye lazım filan derken, bir türlü nasip olmadı işte.


Derken geçenlerde bütün gerekli malzeme ve koşullar nihayet sağlanmış bir haldeyken, benim de canım çekince, hemen daldım mutfağa ve enfeslikte sınır tanımayan bir sahanda yumurta çıktı ortaya:)


O an için evde sadece ben olduğumdan, tek kişilik hazırladığım bu protein deposu muhteşem şeyi, hapur hupur götürdüm ama tabi içime tam da sinmedi ve ilk fırsatta büyük aşkıma da yaptım ve o da tek kelimeyle bayıldı.


Gelelim tarifimize:)

Adım Adım Fotoğraflı

BEYAZ PEYNİR ve MAYDANOZLU SAHANDA YUMURTA TARİFİ

Malzemeler:

(Tek Kişilik)

    Teflon tavayı yağlayacak kadar az Tereyağ (Örn: Yarım yemek kaşığı)
    2 kibrit kutusu kadar Beyaz Peynir
    Yaklaşık 1 avuç kadar Sapları ayıklanmış Maydanoz
    2 adet Yumurta
    Tuz
    Arzu ederseniz biraz da Pul biber

Ben Ezine Koyun peyniri kullanıyorum, çünkü peynirin tadı ve kalitesi illa ki bu yemeğin tadını en çok etkileyen şeylerden biri.

Önce Peyniri, çukur bir kaseye alıp, çatalla biraz eziyorum.


Bir avuç kadar maydanozun saplarını ayıklayıp, metal süzgeçte, akan suyun altında iyice yıkıyorum.

Siz daha az kullanmak isterseniz, bir kaç dal maydanozla da yapabilirsiniz, neden olmasın? :)


Bir kesme tahtası üzerinde, yerken boğaza takılmayacak büyüklüğe gelmeleri için, maydanozları bıçak yardımıyla biraz kıyıyorum.


Sonra peynire ilave ediyorum.


Ve çatalla iyice ezip, birbirine karıştırıyorum.


Artık malzemelerim hazır olduğuna göre, teflon tavama, tahta kaşıkla Tereyağını koyup, eritmeye başlıyorum.


Eridikten sonra, ister aynı kaşıkla, ister tavayı dikkatlice biraz hareket ettirerek, kullandığım yağın, tavanın her yerine yayılmasını sağlıyorum.


Sıra geldi yumurtaları kırmaya...


Yumurtaları tavaya, kabuklarını düşürmeden kırdıktan sonra, kaşık yardımıyla sarılarını da patlatıyorum ve beyaz ve sarıyı birbirine gelişigüzel biraz karıştırıyorum.


Bu aşamada ocağın altını "en kısık ile orta arasında" bir yere getiriyorum ki yumurtanın altları hemen pişmesin. Çünkü o zaman üstleri çiğ kalır.


Daha yumurtalar pişmeye başlamadan, hemen içine maydanozlu peynirli karışımımı da homojen şekilde dağıtıyorum.


Peynirin tuzunu da hesaba katarak, biraz daha Tuz ilave ediyorum. İsterseniz pul biber de ekleyebilirsiniz biraz.


Altı kısık haldeyken, her yeri iyice pişsin ve çiğ kalmasın diye, tavanın kapağını kapatarak pişirmeye devam ediyorum.


Arada kontrol ederek, istediğim kıvama gelmesini bekliyorum.


Aynı anda da, tam tahıllı kepekli ekmekten bir dilim kızartıyorum. Alllaaaaah ziyafete gel! :)


Şapur şupur afiyetle yiyor, ama "hep bana, hep bana" demiyorum. Sonra aynısından, hatta daha da lezzetlisini ilk fırsatta aşkıma da hazırlıyorum.


Üşenmeyip, 5 dakikada yapacağınıza güvenim sonsuz... Herkese afiyet olsun:)

 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..