Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '11

 
Kategori
Deneme
 

Beyaz

Beyaz
 

Bir matematiği var mı yaşamın ya da ilişkilerin?

Bir dostum; “Hayatin anlamı, senin ona yüklediğin anlamdır. Ötesi yoktur.”dedi.

Biz neye göre ona anlamlar yüklüyoruz peki? Bir blogdaşımın dediği gibi; ‘Alın size bir hayat bilgisi suali.”

Yüreğimize atılan çizikler mi belirliyor anlamlandırma sürecimizi? Yoksa bizim attığımız çizikler mi? Karşılıklı bir alışverişten mi ibaret sadece yaşam denilen döngü? Basit bir matematiksel işlem yapsak mesela…

Yüreğimizdeki hüzünlerden, kırgınlıklardan, darbelerden, çiziklerden bizim açtığımız yaraları çıkarsak… (+) daysak tabii ki yani şanslıysak! Eğer biz daha çok yara açtıysak (-) deyiz demektir. Çıkan sonucu mutluluklarımızla toplasak… İşta bu toplam, bizim nüvemiz. Neden mi? Her şeyin başlangıcı. Bir çeşit atom çünkü. Nüvemizi aşkla çarpsak… Ne kadar güçlüyse ‘aşk’ ımız katsayımız o kadar büyük olacaktır. Sıra geldi bölmeye… Neye böleceğiz bunu? Ben derim ki; gidenler ve kalanlar arasında eşit paylaştıralım. Gidenler nasılsa tam manasıyla hiç gitmez. Kalanlarsa hep gitmeye meyillidir. Araftayız ya hepimiz hep bir adımımız ilerideyken diğeri hep geridedir bu yüzden. Olmadı değil mi?

Sorular, cevaplar, işlemler… Silelim tüm bunları hayatımızdan. Hayat hiç de karışık değil aslında. Matematiğe, istatistiğe vs. de ihtiyaç yok. Yaşamak, kalbin ve/veya beynin önderliğinde tutkuyla gerçekleştirilmesi gereken ve süregelen bir eylem. Nasıl sürdüğü bize bağlı. Kaçarak, saklanarak mı yaşamak istiyoruz; yoksa yağmurda ıslanarak, güneşte ısınarak, maviliklere doyarak, gözlerimizle, kalbimizle, tüm ruhumuzla severek , sevmek için bahaneler üreterek mi? Gökkuşaklarının peşinden koşarak, çocuk yanımızı unutmadan nefes alarak mı? Tarçın kokulu aşklar katarak mı hayatımıza?

Siyahı, yeşili, kırmızı ama en çok da beyazı severek mi? Her renkten biraz alıp hiç biri olmadan ‘ben’ olmayı deneyerek mi?


04.10.2011………..(16:00-21:00)

 

 

 

 
Toplam blog
: 27
: 295
Kayıt tarihi
: 12.08.11
 
 

Bazen kelimeler içinize sığmaz olur ve taşar. İşte o zamanları yaşadığım şu günlerde yazdıklarımı..