Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '21

 
Kategori
Özel Günler
 

Beyazay’dan Anlamlı Hediyeler

Beyazay’dan Anlamlı Hediyeler. 7-14 Ocak Beyaz baston Haftası. İngiltere’de görmeyen bir fotoğrafçı tanınmak ve trafikte rahat hareket edebilmek için bastonunu beyaza boyadı.1931 yılında Fransız görmeyenler örgütü bastonun beyaza boyanarak Dünyada tanınması için çalışmalar yaptı. Bu haftada görmeyenlerin sorunları ve göz sağlığıyla ilgili konular tartışılır. Ekran bağımlılığına dikkat. Son yıllarda telefon bilgisayarın hayatımızda önemli bir yer tutmasıyla ekranda geçirdiğimiz süre artmaktadır. Buda göz sağlığımızın bozulması ve farklı sorunlara yol açmaktadır.

Beyaz aydan anlamlı hediyeler. Salgın dönemi maalesef halka açık etkinlikleri mümkün kılmıyor. Ancak arkadaşlarımızın talepleri ve hayatın olağan akışı devam ediyor. Ak Parti döneminde merkezi sınav sistemi getirilerek binlerce arkadaşımız kamuda memur ve işçi olarak çalışmaya başladı. Görme engelli çocukların ders kitapları ücretsiz basılıp gönderiliyor. Şu an EKPSS’ye giren arkadaşlarımız kura ve memurluk tercihleri telaşını yaşıyor.

Hediyelerimiz Ak Parti İl Başkan yardımcısı Semiha Paçacı ricamız üzerine ekipler oluşturdu. Hediyelerimizi görme engellilerin evlerine giderek vereceğiz bu programımıza Türkiye Beyazay Derneği İzmir şubesini temsilen Salih Arıkan Ak Parti İzmir Milletvekilimiz Cemal Bekle ve Sosyal politikalardan sorumlu Başkan yardımcısı Semiha Paçacı ve Başkanımızın belirlediği ekipler katılacak. Tükoder’le yaptığımız Avrupa birliği sivil düşünden aldığımız hibeyle basılan tüketici rehberi hikâye kitabımızın Braille çıktıları görme engelliler için sesli, İşitme engelliler için işaret diliyle hazırlamış CD’lerimiz ve Derneğimizin hediyesi Beyaz bastonlar.

Evlere varış ekiplerimiz evlere ulaştılar Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uygun olarak hediyelerimiz taktim edildi. Evlerde çok kısa olarak hal hatır ve ihtiyaç tespitleri yapıldı görme engelliler ve aileleri Beyazay Derneğine ve Ak Parti İl Başkanlığına misafirliklerinden ve hediyelerinden dolayı teşekkür ettiler.

Görme engelliler ne istiyor yolda bir görmeyenle karşılaştığınızda yardımcı olmak istediğinizi sesli olarak duyurun görmeyen kendi gidebileceğini söylerse ısrarcı olmayın otobüs durağında hangi otobüsün gelip gelmediğini sorabilir önce sizin otobüsünüz gelirse haber vererek ayrılın.

İletişim sanattır. Bazıları engellileri yeterince tanımıyorlar ve nasıl davranacaklarını bilemiyorlar. O yüzden iletişim kurmaktan çekinmeyin engellilerle tanışmak ve onların mücadele pratikleri hayatınızı zenginleştirecektir.

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..