Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '17

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Beyazay’dan baston dağıtımı

Beyazay’dan baston dağıtımı
 

Salih Arıkan


Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi, 7-14 Ocak Körler Haftası nedeniyle görme engelli vatandaşlara yönelik organizasyon düzenleyecek. Organizasyonda baston dağıtımı da gerçekleştirilecek
EMİRCAN IŞILDAK
 
Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi 7-14 Ocak Körler Haftası nedeniyle 7 Ocak Cumartesi günü dernek merkezinde etkinlik düzenleyecek.
 
Etkinlik sonrası beyaz baston dağıtımı da gerçekleştirilecek. Dernek bünyesinde neredeyse bir gelenek haline gelen baston dağıtımı hakkında konuşan Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan, tüm vatandaşları etkinliğe davet etti. Arıkan ayrıca yeni yılın herkes için hayırlı geçmesi mesajını vererek, engelliler için farkındalığın yüksek olduğu bir 2017 temenni etti.
 
SGK’YA ÇAĞRI
 
Baston dağıtımı yapılacak organizasyonla ilgili de konuşan Arıkan, Sosyal Güvenlik Kurumunun baston ödemesini kapsama aldığını ifade etti. Ödenen payın artırılmasını dilediklerini belirten Arıkan, “Görme engelli vatandaşların sorunları herkesin malumudur. Biz bu sorunlarla ilgili çözüm bulabilmek için yıllardır mücadele ettik. Özellikle baston konusunda çalışmalarımız oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu bastonları destekleme kapsamına aldı. Ancak SGK bastonlar için düşük fiyat veriyor. Kurumun ödediği miktar 22 lira. Piyasadaki iş görecek bastonlar ise 50 ila 60 lira arasında değişiyor. Dolayısıyla bizler ödenen bu payın yükseltilmesini arzuluyoruz” dedi.
 
“2017’DE FARKINDALIK VE BİLİNÇ ARTSIN”
 
“Etkinliğimiz bir gelenek haline geldi. Daha önce gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla da vatandaşlarımıza baston dağıtımı gerçekleştirmiştik. Körler Haftası, görmeyen vatandaşlarımız için farkındalık oluşturacak bir hafta. Bizler önemsiyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz etkinlikte engelli sorunlarını konuşacağız. Görme engellilerin kent içi ulaşımda karşılaştığı sıkıntılar, erişim ve ulaşımda yaşadığı sorunlar ve sosyal hayata katılımları gibi konularda fikir birliği yapacağız. Etkinlikte emeği geçen Balçova Belediyesine ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Herkesi bekliyoruz” diyerek tüm vatandaşları organizasyona davet eden Arıkan, yeni yıl için de temennilerde bulundu. Arıkan, “2017 yılı herkese sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirsin. Umuyoruz 2017 yılı engellilere olan farkındalığın arttığı ve bilincin yükseldiği bir yıl olur” diye konuştu.
 
ENGELLİ SORUNLARI MASAYA YATIRILACAK
 
Organizasyon, Basmane’deki dernek merkezinde saat 12’de başlayacak. Salih Arıkan’ın ev sahipliğindeki etkinlikte, görme engelli vatandaşların sorunları masaya yatırılacak. Görme engelli bireylerin ulaşım sorunları, erişilebilirlik problemleri, hayata katılımları tartışılacak. Etkinlik sonunda daha önce kayıt yaptırıp istekte bulunan engelli vatandaşlara baston dağıtımı da gerçekleştirilecek.
kaynak
http://www.ilksesgazetesi.com/haber/beyazaydan-baston-dagitimi-24262.html
 
 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..