Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '17

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Beyazay İzmir Genel Kurul Sürecimiz Başlayacak

Beyazay İzmir Genel Kurul Sürecimiz Başlayacak
 

toplantımızdan


Değerli arkadaşlar Şubat Ayında Genel Kurulumuz var. Bizler görevde olduğumuz zamanlarda imkânlarımız ölçüsünde çalışmalar yaptık. Sosyal yardımlar Radyo ve Tivi programları Gazete Haberleri  Beyaz baston dağıtma faaliyetleri aylık seminerler Geziler İftar programları danışmanlık hizmetleri farkındalık seminerleri derneğimiz farklı yerlerde temsil geçen dönemde derneğimiz adına İzmir kent konseyi yürütme kurulu daha sonrada İzmir kent konseyi engelli meclisi yürütme kurulu üyesi olarak görev yaptım. Bir yıldır İzmir sivil toplum kuruluşlarıyla birlikteyiz onların faaliyetlerine'de katılmaya çalıştık.

Bu faaliyetlerde bana destek olan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederim üyelerimizin acı tatlı günlerinde yanında olmaya çalışıyoruz. Aynı kaderi paylaşan dostlarımızla yardımlaşmaya dayanışmaya ve haklarımızı korumaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. 

Bir düşümüz ve inancımız var. Toplum engelliyi tanımıyor ve biz bu sorunların birlikte yaşama kültürünü arttırmayla çözüleceğine inanıyoruz. İlgili ilgisiz halka açık birçok programa o yüzden katılmaya çalışıyoruz. 15 Temmuzda demokrasi nöbetlerinde hem bizde bu Ülkenin insanıyız ve sizinle aynı duyguları paylaşıyoruz. Ve sizin gibi bu Ülkeye sevdalı ve onun için canımızı malımızı her şeyimizi feda edebiliriz aynı sevdaya tutulmuş insanlarız ama bizim şöyle bir davamızda var.

Engelliler toplumda tanınmıyor ve ayrımcılığa uğruyor engelli algısı genelde aciz ve yardıma muhtaç gibi görünüyor.

Biz engelliler ve Ailelerinin bir arada olmalarını ve ortak mücadele vermeleri gerektiğini düşünüyoruz.  Derneğimizi birçok kişi görme engelliler derneği olarak görüyor. Biz bütün engel guruplarına açığız engellileri ve Ailelerini ve bu konuya ilgi duyan tüm arkadaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz gelin üye olun faaliyetlerimize katılın görev almak isteyen arkadaşlara görevlerde verebiliriz.

Türkiye Beyazay Derneği Kamu yararına bir dernektir. Kamu yararına olan derneklerin bazı ayrıcalıkları vardır. Engellilerle ilgili çalışma yapmak isteyen dostlarımızı aramızda görmek isteriz istismara akçeli işlere kesinlikle karşıyız yapılan işler faaliyetler birilerini zengin ediyorsa ben ona karşıyım yapılan işler Kamu yararına olmalı ve engellilerin hayatına dokunmalı yâda toplumdaki engelli algısını olumluya çevirmeli.

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..