Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Beyazlar beyaz olmaktan mutlu ama zenciler görünüşlerinden şikâyetçi

Beyazlar beyaz olmaktan mutlu ama zenciler görünüşlerinden şikâyetçi
 

Bir kere en şanslı ırk beyaz ırk. Çünkü değişik renk tonlarına girme şansları var. Esmer, kumral, sarışın. Oysa siyah ırk her zaman siyah. Sarı ırkın da pek fazla alternatifi yok.

Bu arada bölgesel ve iklimsel nedenlerle oluşan ara renkli ırklar var. Araplar mesela. Siyah ırk diyemeyiz. Yaşadıkları sıcak iklim nedeniyle böyleler. Türkiye’deki Araplar esmerler ama güneyde yaşadıkları için. Yine de Arap olduklarını anlayamıyorsunuz. Keza kızıl derililer.

Beyaz ırk esmeri de, sarışını da, kumralı da renginden mutlu. Fakat zenciler için aynı şeyi söyleyemeyiz. Sanki renklerinden şikâyetçiler. Çünkü hep siyah. Güzellikleri belli olmuyor. Şüphesiz zenci güzel insanlar var ama siyah renk hepsini bastırıyor. Beden güzelliklerinin tadını çıkaramıyorlar.

Beyaz-siyah rekabeti nedeniyle renklerinden gurur duyuyor gibi görünseler de Zencilerin beyazlara imrendiklerini düşünüyorum. Yine de tam olarak emin olamayız; çünkü onların kendilerini ve bizi nasıl gördüklerini bilmiyoruz. Belki kendi renklerine alışıktırlar ve biz onlara tuhaf geliyoruzdur.

Herkese doğal rengi sevdirilmeye çalışılıyor. Belki sarı ırk da kendini beğeniyordur. Sonra biz bize normal geliyoruz. Başkalarının bizi nasıl gördüğünü bilemiyoruz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..