Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Rumikorman (Korman Türkmen)

http://blog.milliyet.com.tr/rumi

09 Aralık '06

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Beyin dalgaları

Beyin dalgaları
 

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği aklını ve beynini kullanabilmesidir. Peki insan beyni nasıl bir enerjiye sahiptir? Beyin dalgaları, insanda nasıl tesirler bırakır ve ruhumuzla bağlantısı nedir?

Milyarlarca hücreden oluşan beynimiz, bioelektrik enerji (titreşimler) üretmekte olup, bunu dalga enerjisine çeviren ve daha sonra dataları ruhumuza yükleyen ve yayan bir güce sahiptir. Bilincimizin ve hayal gücümüzün ortaya çıkışı işte bu titreşimler sayesinde olmaktadır. Ruhu ile bağlantı kurabilen insan beyni, sonsuz düşünce gücüne (İlahi irade gücü, Matrix beyin gücü) erişebilir. Aslında insanoğlu, beyni kullanabilmesi yeteneği ve kozmik irade gücüne erişebilme yeteneği ile yüce bir varlıktır.

Esas olarak, 4 tür beyin dalgası vardır: Alfa, delta, teta ve beta. Bunlara ek olarak bir de, Gama dalgaları mevcuttur ki bu insanın ruhu ile direk bağlantı kurmasını sağlar.

Alfa dalgaları, genellikle insanın rahat olduğu veya çok fazla efor sarf etmediği durumlarda görülür.
Delta dalgaları, uykunun derin evrelerinde ortaya çıkar ve en yavaş titreşen dalgalardır.
Teta dalgaları uykuya geçerken ya da uykunun ilk evrelerinde görülürler.
Beta dalgaları ise, kafamızı toplayamadığımız ve dikkatimizi veremediğimiz zamanlarda ortaya çıkar.

Son yıllarda üzerinde çalışılan diğer bir dalga türü de "gama". Bu dalganın, bilinç ötesi ve entelektüel düşüncenin kaynağı olduğu düşünülmektedir. Ruhumuzla barışık olduğumuz zamanlarda, kendimizi rahat hissettiğimizde ya da meditasyon yaptığımızda ortaya çıkan gama dalgaları sayesinde Astral bedende seyahat etmek ve ileriki boyutlara geçiş mümkündür.

Son yıllarda, beyin dalgalarıyla çeşitli cihazları kullanmak için yapılan çalışmalar, hızla ilerleme kaydetmektedir. İnsan gelişen bir varlık olduğundan ileriki zamanlarda ruhu ile de irtibata geçerek ve gama dalgalarını daha iyi geliştirerek üstün vasıflarının olduğunu ve ruh beyni ile düşününce, hafıza gücünün ve hayal dünyasının sonsuz olabileceğini keşfedecektir. Aynı zamanda, diğer galaksilere açılarak da gelişmiş uygarlıklar ile bağlantı kurabilecek düzeye gelecektir.

 
Toplam blog
: 81
: 9709
Kayıt tarihi
: 01.12.06
 
 

1968 Ankara doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı Bilim..