Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Beyin-fikir fırtınası

Beyin-fikir fırtınası
 

BİR FİKRİM VAR


Beyin fırtınası = Bir fikrim var.

Bu hafta sonu Antalya, Lara Kervansaray tatil köyünde bir endüstri grubunun yılbaşı programına konuşmacı davetliydim. Katılımcılar yeniyıl motivasyonu, ben yeniyıl vizyon sunumu düşücesindeyken Genel Müdür süpriz yaparak toplantının başlangıç konuşmasında değişim-gelişim kavramını öne çıkardı ve toplantının akışı kendiliğinden firma bünyesinde değişim-gelişim fikir platformuna fırtınasına dönüştü.

Oluşan durum doğrultusunda bende toplantıları enteraktif (katılımcı-tartışmacı) formata dönüştürdüm ve doğaçlama oluşan bu durum gerçek beyin fırtınası formatına dönüştü ki; yöneticiler, ara yöneticiler elemanlar ve teknik yöneticiler hazırlıksız ve biribirinden bağımsız düşüncelerini ifade etme platformuna hemen adapte olup rahatlıkla biribirini tamamlayan düşünceler seslendirdirince üç günde aktif 20 saat süren toplantılarla değişim-gelişim vizyon ön raporu altyapısı oluştu.

Şimdiye kadar önceden tanımlanmış haliyle katıldığım ve yönettiğim fikir toplantılarına karşılık doğaçlama olması farklı şeyler düşündürdü ve gösterdi ki; bilgi-fikir-yöntem-deneyim temeline dayanan fonksiyonlardaki nitelikli insanlar belirli periyotlarda doğaçlama fikir-beyin fırtınası programlarına katılması düşüncelerinin envanterini çıkarması alternatif düşüncelerin bir araya gelmesiyle yenilenmiş düşüncelerin oluşması için çok çok önemlidir ve gereklidir.

Hatta farklı sektörlerden insanların arkadaşlıklar yaşayarak, bir araya gelerek fikir fırtınası yaşamasının önemli faydalar sağlayacaktır. 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..