Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Beyin gücü birliği

Beyin gücü birliği
 

Beyin Gücü Birliği


Birlik, özellikle de şu zamanlarda belki de en fazla ihtiyacımız olan şey. Kelime anlamı itibariyle baktığımızda “tek olma, bir olma durumu” anlamına geliyor.

Akıl ve Vicdan Birliği,

Güç Birliği,

Beyin Gücü Birliği,

Yukarıda belirttiğim noktaların her biri çok önemli. Fakat benim üzerinde duracağım nokta, diğerlerine göre daha da önemsediğim “ Beyin Gücü Birliği ”dir.

Her biri farklı alanlarda uzmanlaşmış, uzmanlık noktaları ile birbirinin eksiğini tamamlayan, ne istediğini bilen, çılgın, inançlı, mücadeleyi seven, pes etmeyen kişileri bir araya getirerek, bilginin gücünü organize etmek ve yönetmek suretiyle, ortak hedefe odaklanmaktır, Beyin Gücü Birliği.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabımda şöyle bir paylaşımda bulunmuştum: “Şirketlerin zenginliği eskiden ellerindeki sermaye veya teknoloji birikimi ile ölçülürdü, ama dünya değişti bugünkü rekabet ortamında şirketlerin rekabeti ellerindeki yetenekli eleman sayısı ile ölçülüyor.” Ve günümüzde en değerli sermaye “İnsan ve Bilgi’dir. En son dile getirdiğim noktayı ülkemiz açısından değerlendirmeyin. En azından şimdilik. Fakat inanıyorum ki, bir gün ülkemizde de “insan ve bilgi” kavramlarının en önemli sermaye olduğunun farkına varıldığı günleri göreceğiz. Bilgiyi, organize ve zekice yönetebilirseniz ulaşmak istediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz. Örneğin bir hedefe ulaşmak adına birkaç kişiyle ya da kurumla güç birliği yapabilirsiniz. Böyle bir durumda başarıya da ulaşabilirsiniz. Ancak başarınızı kalıcı ve sürdürülebilir hale getirebilmeniz için “Beyin Gücü Birliği” ne önem vermeniz gerekmektedir.

Keyifli, kazançlı ve başarıya ulaşmış işlerin temeline baktığınızda Beyin Gücü Birliği’ni görebilirsiniz. Kişiliğini çok sevmesem de Beyin Gücü Birliği’ni en etkin kullanan kişilerden bir tanesi Steve Jobs’tur. Evlere ilk kişisel bilgisayarların girmesini sağlamadan önce vizyonu ve tutkusuyla birlikte farklı düşünen, ayrı uzmanlıklara sahip birkaç genci bir araya getirerek kendisini ve yola çıktığı ekibini başarabileceklerine inandırdı.  Sonuç olarak 2015 yılı değerlerine göre 194 milyar dolar nakit rezerve, 760 milyar dolar piyasa değerine sahip bir marka durumuna geldi. Ülkemizin 2016 yılı bütçesinin 581 Milyar TL olduğunu hatırlatmak isterim.

Beyin Gücü Birliği’nin etkisini ortaya koyan başka bir bilgi ile devam edelim isterseniz. Çinli e-ticaret devi Alibaba’dan bahsedeceğim. Şehrimizde de Alibaba express’ten alışveriş yapanların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla olduğunu, yeri gelmişken söyleyeyim.  Her yıl Kasım ayının 11’inde (11.11)  ‘Bekarlar Günü’ isimli bir etkinlik düzenliyor şirket. 2016 yılında ki “günlük” satıştan elde ettiği kazanç 17,7 milyar dolar. Dostlar katma değer oluşturmak böyle bir şeydir. Konuya ilgili olanların, Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın hayat hikayesini okumalarını tavsiye ediyorum.

Size şimdi de buraya kadar yazdıklarımın en temelini oluşturan müthiş bir icattan bahsetmek istiyorum.

 “Bu ürünün kablosu yok, elektrik devresi de.

Ne pile ne de bağlantıya ihtiyaç duyar.

Küçüktür, taşıması kolaydır ve her yerde kullanılabilir.

Kesinlikle çökmez ve yeniden başlatılmasına gerek kalmaz.

Kullanmak için tek yapmanız gereken kapağını açmaktır.

Cihaz parçalanmadığı sürece düzeninin bozulması imkânsızdır.

Cihazın pek çok türünde aranan bölümün anında bulunmasını sağlayan basit bir arama motoru vardır.

Cihazla çalışırken kişisel notlarınızı istediğiniz yere istediğiniz zaman kaydedebilirsiniz.

Çevre dostu olan bu cihaz %100 geri dönüşümlü malzemeden üretilir.

Bu ürün dünyaya bakış açınızı değiştirecek bir üründür.

Yüzyıllardır değişmeden kullanılır.”

Yukarıda anlatın icat, kitaptır sevgili dostlar… İnternette yer alan bir paylaşımdan alıntı yaptım. Kütüphane sayımızı, kahvehane sayımızdan daha fazla hale getirmediğimiz sürece, okumadığımız ve okutturmadığımız sürece, araştırmadığımız sürece, çocuklarımıza hayal kurmak ile hayal dünyasında yaşamanın arasında ki farkı anlatmadıkça, hayal kurmayı ve hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçmeleri gerektiğini öğretmedikçe yazıda bahsettiğim katma değeri yüksek girişimleri, beyin gücü birliklerini oluşturamayız.

Hiç kimse “Beyin Gücü’nden yararlanmadan büyük bir güce sahip olamaz.

Hayallerimiz ve inancımız kadar büyüğüz, güçlüyüz.

www.erengokyer.com.tr

 
Toplam blog
: 21
: 324
Kayıt tarihi
: 08.08.12
 
 

"Çıplak bir hakikat tanımıyorum. Ancak cehaletimin karşısında alçakgönüllülükle eğiliyorum. İşte ..