Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Beyin gücünüzü artırın

Beyin gücünüzü artırın
 

Artık öyle bir noktaya geldik ki çevremizdeki bilgiler her gün katlanarak artıyor. Bilişim teknolojileri (internet, bilgisayarlar vb.) bilgiye erişimimizi hızlandırıyorlar fakat bu yeterli olmuyor. Çünkü birde bu bilgiyi işlemek, değerlendrmek ve işimize yarar hale getirmek için beynimizin gücüne ihtiyacımız var.

Buda beynimizi formda tutmamız anlamına geliyor.

1. Düzenli egzersiz yapmalısınız: Yapacağınız fiziksel egzersizler vücudunuz kadar beyninize de fayda sağlar. Yapacağınız egzersizler beyninize daha çok oksijen gitmesini, konsantrasyonunuzun artmasını, daha hızlı ve net düşünmenizi sağlar. Eğer birde beyninize egzersiz yaptırırsanız hem giderek performansınızın arttığını hemde kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz. Daha iyi konsantre olarak, daha hızlı karar vererek, problemleri daha çabuk çözerek ve daha yaratıcı olarak hayat kalitenizi yükseltmiş olacaksınız. Ayrıca son çalışmalar yapılan egzersizlerin, yeni beyin hücrelerinin gelişimine katkıda bulunduğunu göstermektedir.

2. İyi bir uyku: Kalifoniya Üniversitesi’nin yaptığı bir çalışmada 21 saat uyanık kalan birinin çok sarhoş biri ile aynı duruma geldiği bulunmuştur. Uyku, beynin yeni hatıraları işlemesini, yeni becerileri sınamasını ve problemleri çözmesini sağlar. Buyüzden iyi bir gece uykusu beyin gücünün anahtarıdır. Değişmekle beraber uyuma süresini 6-8 saat olarak kabul edebilirsiniz.

3. Karbonhidratlardan uzak durun: Şeker belki enerji seviyenizi yükseltir ancak düşüşde o kadar ani olur. Bunun sonucuda çabuk sinirlenen ve çabuk dikkati dağılan biri haline gelirsiniz. Şeker ihtiyacınızı olabildiğince meyvalardan almaya çalışın. Hatta çay-kahvenize de marketlerde satılan Fruktoz(meyva şekeri) koyabilirsiniz.

4. Omega 3 alın: Beyin sağlığı için önemli olan Omega-3 beyin hücre zarlarındaki akışkanlığı ve beyin hücreleri arasındaki iletişimi geliştirmektedir. Haftada 2 öğün balık, yada hazır kapsül şeklinde Omega-3 alabilirsiniz.

5. Sudoku Çözün: Hemen hemen her gazetede ve internette kolayca bulabileceğiniz Sudoku bulmacaları beyninizin mantık, sebep-sonuç ve konsantrasyon yönünün güçlendirecektir.

6. ÇukulataYiyin: Çukulata sevenler yaşadı. Yapılan araştırmalar çukulatada yer alan Theobromine ve Phenylethylamine’nin zihinsel gücü artırdığını göstermektedir. Phenylethylamine diğer adıyla "aşk ilacı" mutluluk vermektedir.

7. Yaratıcı Hayalgücünüzü Kullanın: Beyninizin zihinsel gücünü kullanarak hayatınızı daha iyi bir hale getirmeye çalışabilirsiniz. Önce hayal eder daha sonra bu hayallere erişebilmek için neler yapabileceğinizi planlayabilirsiniz. Bir şeyleri hayal edip ona ulaşmaya çalışırken beyninizin öğrenme hızını artıracak, hafızanızı ve motivasyonunuzu güçlendireceksiniz.

Bunları denemekten birşey kaybetmezsiniz aksine çok işinize yarayabilir.

Daha önce Miliyet Blog’da bu konuda iki yazı yazmıştım. Dilerseniz onlara da göz atabilirsiniz:

Beyninizi Çalıştırın

Kolay Sudoku Çözme Yöntemi

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..