Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '16

 
Kategori
Bilim
 

Beyin ölümü gerçekleşmiş insanlar tekrar hayata dönebilir mi?

Beyin ölümü gerçekleşmiş insanlar tekrar hayata dönebilir mi?
 

Beyin ölümü gerçekleşmiş insanlar tekrar hayata dönebilir mi?


ABD'li bilimciler, ölen insanları tekrar yaşama döndürmeye çalışacak.
Beyin ölümü gerçekleşmesine rağmen hala yaşam destek ünitesine bağlı olan 20 insan üzerinde yapılacak olan deneylerde, insanların beyinlerine farklı tedavi şekilleri uygulanacak. Örneğin ölümü gerçekleşmiş beyne kök hücrelerinden ve peptitlerden oluşan bir karışımın enjekte edilmesi planlanıyor. Bu sayede beyindeki sinir sisteminin uyarılması, en azından belli bir kısmının tekrar canlandırılması amaçlanıyor. Şirketin yapacağı testler bununla da sınırlı değil. İnsanları komadan çıkarmak için yapılan çeşitli lazer ve sinir stimülatörü teknikleri de bu testler içerisinde yer alacak.
 
HİNDİSTAN’DA DENENECEK
 
Yapılan bu işlemler ışığında yaşamını kaybedenler, bu zamana kadar yaşadığı her şeyi UNUTUP beyin hücrelerinin yenilenmesiyle hayatta kalabilecek. İnsanlığın ölümle savaşında atılmış en büyük adım olan The ReaAnima Project, ilk olarak Hindistan’daki insanlar üzerinde denenecek. Sonuçlarının ise en geç Nisan 2017'ye kadar gelmesi bekleniyor.
 
Yani tabii ki deneyler ABD'de yapılacak değil. ABD bilimde ileride kabul. Peki neden kendi ülkesinden denek kullanmıyor. Zaten beyin ölümü gerçekleşmiş insanların üzerinde yapılmayacak mı bu deney?
 
Bilimsel olarak başarılı olsa dahi etik olarak ne kadar doğru olur tartışılır. Beyin ölümü gerçekleşmiş fakat yaşam fonksiyonları mevcut olan insanın beynini yeniden canlandıracaklar, hafıza, ruh vs. geri gelmeyecek. Gerçi robotlar üzerinde hissetme duygusu olumlu sonuç verdi. Bakalım göreceğiz.
 
Aslında zenginler dünyadaki insanları yok edip yeniden doğma peşinde. Sponsoru İsrail olabilir mi? Tüm hayalleri ölmemek. Bizlerin, yani sıradan insanların onların gözünde böcek kadar bile değerimiz yok. Birbirinizi yemeye devam edin dünya.
 
ABD/İSRAİL/AB bize şeriatı layık görüyor. Ülkemizi mahfettirdiler. Kendileri de yine kendileri için, kendilerine ait olmayan ve kendi insanı olmayan insanlar üzerinde deney yaparak insan beynini diriltmeye çalışacaklar. Belki arada arasındaki farkı ayırt edebilmeleri için beyin ölümü gerçekleşmemiş insan kullanacaklar. Ve yine belki bu izinler çıkmadan bunlar denendi ve sonuç sağlandı bile kimbilir? Olaya/deneye/sonuca resmiyet kazandırmak için bu gösteriyi tekrar yapacak olabilirler mi acaba kimbilir?
 
Dünya onların etrafında dönüyor. Ne haddimize bilmek.
 
Kanserin çaresi bulunmuşken, ilaç firmaları para kazanmak için açıklamıyorlar. Kendi içlerinde çıkar çatışması yaşadılar ve açıkladılar. Yine böyle bir çatışma sonucu açıklandı ki, insanlar belirli bir yaşta yaşlanmayı durdurabilecekler. Örneğin 35 yaşta istiyorum. En az 300 yıl 35 yaş görünüm ve hayati fonksiyonlarımızda yaşayabileceğiz. Daha neler neler. Hangisi, nerede ve kimler üzerinde araştırıldı kimbilir? Biz tahmin bile edemeyen sıradan ve şeriatın gelmek üzere olduğu IQ'su yüzde doksan olan bir ülkenin vatandaşıyız. Kafamız çalışmaz.
 
O zaman bundan böyle ölüp, ölüp dirileceğiz demek ki :)
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..