Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '07

 
Kategori
Tıp
 

Beyin sağlığı önemlidir, başarı da başarısızlıkta beyinden başlar

Beyin sağlığı önemlidir, başarı da başarısızlıkta beyinden başlar
 

Beyin, insan vücudunun %2’si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98’i yönetiyor. Başarının da, mutluluğun da kaynağı beyindir.

Öğrenirken, düşünürken, konuşurken onu kullanıyoruz.

Ancak çoğumuz beynimizi nasıl daha iyi çalıştırırız. Bunu bilmiyoruz. Bunun için öncelikle, beyin sağlığını bilmemiz gerekir.

Bazı şeyler vardır beynimize zararlıdır. Bazı şeyler vardır yararlıdır.

Yabancı bir dil öğrenmeye, matematik yada bir şeyler öğrenmeye gayret edin, unutmayın ezberleme beyni güçlendirir.

Zor durumda kaldığınızda, “babam olsa ne yapardı? diye düşünmek size yararlı olabilir.

Zihinsel jimnastik beyne iyi gelir. Bulmacanın ne faydası var demeyin, hoşunuza gidiyorsa, bulmaca çözün, biliyorsanız sudoku, satranç oynayın. Tavlanın ne yararı vardır demeyin, onunda yararı vardır.

Farklı şeyler yapmak sizi rahatlatır. Mesela saçınızı sağ değil de sol elinizle tarayın. Cep telefonunu ile her zaman sağ el sağ kulağınızla konuşmayın. Bazen sol kulağınızla konuşun. Zaten sağ tarafla devamlı ve uzun süre konuşuldu için, o bölgede beyin tümörünün daha sık görüldüğü ile yayınlarda var. Hemen korkmayın başka yayınlarda böyle bir gözlemin doğru olmadığını belirten yayınlarda var.

Farklı şeyler yapmak beyni rahatlatır. Mesela her zaman gittiğiniz caddeden değil de, başka caddeyi de, ara sıra kullanın. Rahatladığınızı göreceksiniz.

Zihninizi geliştirmek için, sevdiğiniz kitapları, romanları okuyun, istediğiniz filme gidin, hoşunuza giden resimlere bakın. Sevdiğiniz bir müziği dinleyin.

Bayansanız, kredi kartının tüm limiti bitinceye kadar alışveriş yapabilirsiniz.

Uykusuz kalmayın, uykusuzluk beyin kapasitenizi düşürür, hem de sizi sinirli yapar.

Farklı olmaya, farklı düşünmeye çalışın. Doğayı, çocukları ve hayvanları izleyin. Hayvanat bahçesine gidin. Hemen rahatladığınızı fark edeceksiniz.


Sizden farklı düşünen insanlarla konuşun. Bu eşiniz olabilir. O sizi kızdırsa da, itiraz etse de, kavga etse de sizi bunaltsa da, onunda size bir şeyler öğrettiğini göreceksiniz.

Sürekli televizyon izlemek, gelen misafirlerle konuşmamak, evdeki televizyondaki programlar için dışarı çıkmamak, misafirliğe gitmemek, evde hapis kalmak, beyni köreltir.

Beyninizde neyi çok düşünürseniz, hayatınızda ona sahip olursunuz. Bu iyi bir eş, iyi bir araba, iyi bir araba, çok kazançlı bir iş olabilir.

Unutmayın, başarı beyinde başlar. Başarısızlıkta beyinden başar.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..