Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Beyinler, paraşüt gibidir !

Beyinler, paraşüt gibidir !
 

Hayal kurmak ne güzeldir...en çekici tarafı da bedava olması.

Hayalerinizde sevgiliye kavuşabilir, arzu ettiğiniz her yere gidip, herşeyi yapabilirsiniz.

Hiçbir sınırı yok,kimseden izin almanıza gerek de yok. Tabii her anı hayal kurmakla geçirmek anlamına almamak şartıyla.

Hayal deyip geçmeyin o kadar faydalı ki, beynimizin çalışmasına ve genç kalmasına neden oluyormuş.

Bir de benzetme yapmışlar çok hoşuma gitti "Beyinler paraşüt gibidir, açılmadıkça çalışmaz."

Hayal kurarak yalnız beyinimizi çaıştırmıyoruz, psikolojik olarak rahatlamaya yol açarak... mutlu olabiliyoruz. Yapacak hiçbir işiniz yoksa can sıkıntısına en güzel çare, güzel bir hayal kurmak.

Yeni bir iş mi yapacaksınız? hiç hayal kurmadan olur mu? İsteklerinizi gerçekleştirmek için genelde hep hayal kurmaz mıyız? Yani hayaller ufuklarımızı açıyor, zaten de mucitler en çok hayal kuranlardır. Zaten hayalleri olmasaydı yeni icatlar nasıl bulunurdu?

Yine, hayal dünyasına girmeden nasıl sanatçı olunur? nasıl hayal etmeden bir roman yazabilirsiniz?

Beyni çalıştırmasına olan katkısına tekrar bakacak olursak,düşünmeyen hayal kurmayan beyinler adeta işlemez hale gelebiliyormuş. Beynimize fikir jimnastiği yaptırmak gerekiyor. Uzmanların ilk tavsiyesi, hayal kurmak ve arkasından da belli alışkanlıklarımızı değiştirmemiz.

Her gün gittiğimiz yolu, sabahları müzikle uyanıyorsak onu, oda ve büromuzun düzenini, izlediğimiz televizyonun yerini, yemek yediğimiz masadaki yerimizi arada bir değiştirebiliriz. Bu, beynimizi kalıplardan kurtarır. Böyle yazarken bazı ev hanımlarını bilirim, neredeyse her hafta evlerinin şeklini değiştirirler. Meğerse ne kadar faydalıymış.

Son 4-5 yıl öncesine kadar, ölen beyin hücrelerinin yerine yeni hücrelerin oluşmadığı söylenirken, bugün beyin hücrelerinin artabileceği anlaşılmış.

Beyin hücrelerinin artması, doğal olarak beynin daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Günde 10 bin hücre ölüyormuş ama 65-70 yaşına kadar ölen hücrelerin sayısı toplam hücrelerin ancak yüzde 5 ine ulaşabiliyormuş.

Demek ki beyne hücre takviyesi oluyor. Ama takviye olurken o hücreler..."ben beyin hücresi olayım" demiyor. Bizim, (kök hücreler) diye bildiğimiz hücreler... beyin hücresine dönüşebiliyormuş.

Günümüzün en önemli rahatsızlıklarından biri hepimiz biliyoruz ki unutkanlık,bu da sanırım artık çok az hayal kurup beynimizi tembelliğe itmemizden kaynaklanıyor. Haydi ilk iş, rutin alışkanlıkları biraz değiştirmek sonra da güzel hayaller kurmak.

Yazı yazmanın da bir nevi hayal kurmak yerine geçtiğini söylemek sanırım yerinde olur.

Sevgiler...

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..