Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '13

 
Kategori
İnançlar
 

Beyinlerin şartlandırılması

Beyinlerin şartlandırılması
 

İnsan türü aklını ve zekasını kullanarak tarih boyunca birçok icat ve keşif yaparak taş devrinde yaşamaktan kurtulmuş, bir çok hastalığın çaresini bulmuş, doğal olayların sebeplerini ve nasıl olduklarını izah etmiştir. Ancak bu harikaları yaratan insan aklı kendisi veya başka kötü niyetli insanlar tarafından tarih boyunca ve maalesef günümüzde hala şartlandırılarak en saçma şeylere de inanmakta, kendi türü dahil canlılara zarar vermeyi hatta öldürmenin gerekliliğine inandırılmakta kısacası aklını kullanmamaya ya da kötü niyetle kullanmaya şartlanabilmektedir. Tarihteki örnekler saymakla bitmez ; Nazi Almanya’sında insanların endoktrine edilerek Hitler adında bir delinin peşinden gitmesi ve milyonlarca insanın ölmesine sebep olacak bir savaşı başlatması. Ortaçağ Avrupa’sında kedilerde şeytan ruhu olduğu iddia edilerek milyonlarca kedinin öldürülmesi ve kedileri olan binlerce kadının cadı ilan edilerek diri diri yakılması. Kediler yok edilince farelerin Avrupa’yı sarması sonucunda veba salgınının başlaması ve Avrupa’daki insan nüfusunun 3’te birinin bu veba sonucunda ölmesi de şartlandırılan, düşünmeyen, sorgulamayan akıllar sebebi ile olmuştur.


Benzer şekilde şartlandırılan akıllar 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelinde 33 yazarı kafir oldukları gerekçesi ile yakarak öldürmüşlerdir. Bu şartlanma sayesindedir ki 1970’lerde bir tarikat lideri tarikata üye yüzlerce kişiyi zehir içerek topluca intihar etmeye ve hayatlarını kaybetmeye ikna edebilmiştir. Bu akıl şartlandırması sayesinde insanlar dünyanın birçok yerinde kendilerine dayatılan hurafe ve batıl inançları sorgulamadan kabul ediyor, tedavi için tıp fakültesi mezunu doktorlara gidecek yerde üfürükçülere, medyumlara ve kozmik enerji, biyo enerji vs. gibi enerjilere sahip olduklarını söyleyen şarlatanların tuzağına düşüyor ve onların kazanç kapısı oluyor.

Bu şartlandırma sayesinde dünyanın birçok yerinde milyonlarca insan her yıl milyonlarca hayvanın boğazları kesilerek kurban edilmesinin dinin gereği ve Allah’ın emri olduğuna inandırılıyor. Aklı ile tarih boyunca çok büyük işler başarmış olan insanlığın bu şartlandırmalardan kurtulmasının tek yolu Atatürk’ün gösterdiği Hayattaki en hakiki mürşite yani ilime sarılmasıdır.

Rasih Bensan 3 Mayıs 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..