Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Beykoz alev, alev yanıyor

Beykoz alev, alev yanıyor
 

BEYKOZ ALEV, ALEV YANIYOR (GÖRSEL NETTEN ALINTI)


Beykoz Kent Ormanında birkaç noktada yangın birden çıktı. Orman yangınlarına neden olan etmenler: Yıldırım düşmesi, kuraklık, hafif ve kuru dalların rüzgârda birbirlerine sürtünmeleri,  gibi doğal etmenler. Bir de: Dikkatsiz, bilinçsiz, ihmal sonucu veya ormanda yapılan kanunsuz işleri gizlemek, yabani hayvanları uzaklaştırmak iş ve çıkar elde etmek için vatan haini, teröristlerin, özellikle getirim elde etmek için çıkarttıkları yangınlar. Bilinçsiz, bilgisiz kişiler istem dışı sigara izmariti atıyorlar veya yaktıkları ocakları söndürmüyorlar. Beykoz’da birkaç noktada çıkan orman yangını bence sabotajcıların yaptıkları hainlik. Ormanlar yurdumuzun hayat damarlarından en büyüğü bunları yakan, tahrip edenlerin elleri kırılsın, onlar da bu dünyada cayır, cayır yansınlar. Aşağıda basında çıkan haberi iletiyorum, selamlar, saygılar, yangınsız günler.

NAHİDE ÇELEBİ

BEYKOZ ALEV, ALEV YANIYOR

İstanbul Beykoz'da orman yangını

Beykoz Kent Ormanı'nda farklı birkaç noktada yangın çıktı.

Beykoz Kent Ormanı'nda farklı birkaç noktada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan alevler itfaiyecilere zor anlar yaşattı. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmaları havadan da yapıldı. Yangın yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. Dünde aynı yerde yangın çıkmış ve 5 hektarlık alan yanmıştı.

Yangına Orman Böle Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Çavuşbaşı, Ümraniye ve Kavacık itfaiye grupları müdahale etti. Kısa sürede geniş bir alana yayılan alevlere itfaiye ekipleri karadan müdahale ederken, söndürme çalışmalarına helikopterler de katıldı.

İtfaiyenin söndürme çalışmaları devam ederken, dün de aynı noktada yangın çıkması akıllara sabotaj ihtimalini getirdi.

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..