Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Beykoz amatörlerinde haftanın analizi

Beykoz amatörlerinde haftanın analizi
 

Dost Beykoz Spor Müdürü Talip Ercan'ın analizi


Dost Beykoz olarak uzun yıllardır amatör ligleri takip ederiz ancak, Beykoz ilçe temsilcilerinin 1. Amatör Lig’de aynı grupta bulunduğu sezona şahitlik etmedik desek yeridir. Sezon öncesinde bu konu çok gündemde kaldı, Beykoz ilçe temsilcileri değişik gruplarda yer alsa idi şampiyon olma ihtimali daha fazla olurdu. 

Evet, İstanbul 1. Amatör Lig 16. Grubu Beykoz yerel futbol ligine dönüşmüş gibi. Kimler yok ki grupta; TFF 3. Lig’i geçmişi olan geçen sezon uzunca bir süre mücadele ettiği İstanbul Süper Amatör Lig’den düşen Kamil Özay yönetimindeki Ortaçeşmespor, Aydın Çaylı ile şampiyonluk yaşayıp Süper Amatör Lig’e çıkan ancak bir sezonun ardından geri dönen ve yeniden çıkmak için and içmiş bir Gümüşsuyuspor. Bu sezon müthiş bir çıkış yakalayan Ali Osman Demirtaş yönetimindeki Çavuşbaşıspor, yine İstanbul Süper Amatör Lig’e Gümüşsuyuspor ile aynı sezon çıkıp aynı sezon 1. Amatör Lig’e düşen ve gücünden çok şey kaybetmiş Kamil Çolak yönetimindeki Kavacıkspor. 

Beykoz'da nefesler tutuldu her hafta bu grup maçlarını sormakda futbolseverler. 5. hafta geride kalırken, puan sıralamasına bakıldığında lider Beykoz temsilcisi olmayıp aradan sıyrılma derdindeki yılların tecrübeli ekibi Yamanspor. 4 maçının tamamını da kazanıp zirveye konan Yamanspor 12 puana sahip. Ardından Bay haftasını daha geçmeyen; oynadığı 5 maçın 4 tanesini galibiyet, birini mağlubiyet ile kapatan 12 puanlı Çavuşbaşıspor gelmekte. Bu ekibi Beykoz'dan takip eden Gümüşsuyuspor ise bay haftasını geçmiş ve 3 galibiyet, 1 beraberlikle yani topladığı 10 puanla iddialı konumunu devam ettirmekte. Bu ekibi Ortaçeşmespor takip etmekte ve oynadıkları 4 maç sonunda 2'şer galibiyet ve beraberlikleri bulunmakta, yani 8 puana sahipler. Beykoz temsilcileri arasında sezona iyi başlayamayan ise Kavacıkspor oldu. 4 maç sonunda 2 beraberlik ve de 2 de mağlubiyeti bulunan Yeşil-Beyazlı ekip galibiyet hasretine son vereceği maçı beklemekte. 

VE DİĞER LİGLER...

İstanbul Süper Amatör Lig’de Beykoz İlçesini 3 takım temsil etmekte. Geçen sezon bu sayı 6 idi. Gümüşsuyuspor, Kavacıkspor ve Ortaçeşmespor'un ligden düşmeleri ile 3'e inen sayının daha da düşmemesi için özellikle Anadoluhisarı İdmanyurdu takımı kendini bir an önce toparlamak zorunda. Mücadele ettiği 4. Grupta son sıraya demir atan ekip 3 mağlubiyet ile 1 de beraberliğe sahip. Geçen sezonki kadrosundan sadece 3-4 isim kalan yeşil-sarılı ekip çok kaliteli isimlerden oluşan bir yönetime sahip olduğu halde transfer döneminde atılım yapamadı. Takımın başında 25 yıldır bu kulüp ile anılan değerli bir isim Erdem Erem bulunmakta. 

Geçtiğimiz sezonlara alt yapı takımlarının hemen her kategorideki şampiyonlukları ile damga vuran ve bu alanda İstanbul'un en başarılı birkaç kulübünden birisi ilan edilen Çubukluspor ise yıllardır A Takım düzeyinde beklenen şampiyonluğa hasret kaldı ve de kalmaya da devam edecek gibi. Çünkü yer aldığı 6. Grupta rakipleri puan almaya başladı bile. Mor-sarılı ekip Zafer Keleş yönetiminde maçlara çıkmakta ve bu ana kadar yaptıkları 5 maç sonunda hanelerinde 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 de mağlubiyet yazmakta. Şu anda 8 puana sahip iken Lider İfaspor ise 13 puanla zirveyi eline geçirmiş durumda. 

Ve Paşabahçespor... Kendimizi bildik bileli biz diyelim 35 siz deyin 30 senedir takip ettiğimiz bir kulüp Paşabahçespor. Türk Futboluna gerçekten de çok sayıda yıldız verdiler. Ancak bu sezon Uğur Sakaloğlu Yönetiminde mücadele ettikleri İstanbul Süper Amatör Lig 3. Grubu’nda işleri hiç de iyi gitmiyor. Hatta son maçta ilk kez bir antrenör için istifa seslerini işittik bu camianın maçında. Bu ana kadar yaptıkları 4 maç sonunda birer galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 2 de mağlubiyetleri var ki, bunları son iki maçlarında aldılar… Geçen sezonki kadronun tamamına yakını dağıldı ve yeni isimler ve gençlerle takviyeli kadro ile lige girdiler. Bir an önce toparlanmaları da şart. 

İstanbul 1. Amatör Ligdeki diğer Beykoz temsilcileri olan Tokatköyspor 14. Grupta yer almakta. Yıllardır Engin Yılmaz-Ahmet Yener ikilisine teslim edilen takım oynadığı 4 maç sonunda 2 kez mağlubiyetin üzüntüsünü yaşarken, bir de galibiyet ve beraberlikle sahadan ayrıldı. Tahminimiz o ki ileriki haftalarda toparlayıp kendine orta sıralarda yer bulacaktır.

15. Gruptayer alan Mesudiyespor ise gücünden çok şey kaybetmiş gibi. Oysa Beykoz İlçesinde müthiş bir Mesudiye kökenli insan yaşamakta. Değişik iş kollarında, siyasette, STK'larda belli bir ağırlıkları her zaman olmasına karşın spor kulüplerine demek ki yeterince destek olunmuyor. Mesudiyespor grubunda oynadığı 5 maçın 4 tanesinden mağlubiyetle ayrılıp ancak bir beraberlik kopartabildi. Yani onlar için tehlike çanları erken çalmaya başladı. 

1. Amatör Lig’deki son Beykoz temsilcisi ise Elmalıspor. Beykoz ilçesinin kalabalık nüfusa sahip bir köy takımı olan Elmalıspor'da kadroda oldukça tecrübeli isimler yer almakta. Yer aldıkları 18. Grup’ta şu ana kadar yaptıkları 5 maçın 3 tanesini kazanıp 2 de mağlubiyetleri var. Kulüp yönetimi hafta içi hatta Cumartesi günü yapılan maçlara takımdaki bazı futbolcuların çalıştıkları işyerleri nedeni ile gelemediklerinin altını çizip, Mağlubiyetlere en büyük sebep bu’ demekte. Elmalıspor ligde her sonucu alması muhtemel bir ekip görüntüsü çizmekte. Çok zor maçları kazanıp garanti maçları kaybetme riski yüksek.

Dost Beykoz / Talip Ercan

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..