Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '13

 
Kategori
Spor
 

Beykoz'da başarıya ödül var...

Beykoz'da başarıya ödül var...
 

Dost Beykoz Spor Müdürü'ne ödül


Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ve Beykoz Amatör Spor Kulüpler Birliği (BİSK) tarafından organize edilen gecede başarılı sporcular ödüllendirildi. Ödül verilenler arasında Dost Beykoz spor Müdürü Talip Ercan'da vardı...

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesislerinde gerçekleşen gecede çeşitli spor dallarında Türkiye, İstanbul ve diğer şampiyonalarda dereceye girip madalya kazanan sporcular plaket ile ödüllendirilirken ortak temenni ise ilçeden bu anlamda çıkacak başarılı sporcu sayısının artması yönünde oldu.
Beykoz İlçesi Spor camiasının buluştuğu gecede, Kulüp Başkanları ve yöneticiler, Sporcular, İstanbul’da Spor Yönetimlerinde çeşitli kademelerde görev alan isimler vardı. Gecenin sürpriz konuğu ise 5 Yıl Beykoz İlçesinde görev yaptıktan sonra Diyarbakır Sur İlçe Kaymakamı olan Aydın Ergün idi.
Ergün yaptığı konuşmada, kendisini her zaman bir Beykozlu olarak gördüğünü ve bunun gururunu yaşadığını söyledi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Beykoz Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, bünyelerinden çıkan başarılı sporcuları ödüllendirmek amacı ile bu tür bir etkinlikte bulunduklarını ifade ederek şöyle konuştu:
Amatör kulüpler geniş bir kitleye hitap ediyor
Ülkemizde 5000'e yakın spor kulübümüz bünyesinde on binlerce gencimiz var. Amatör Spor Kulüpleri, ağırlıklı olarak çocuk ve gençlerden oluşan son derece önemli, geniş, dinamik bir kitleye hitap ediyor. Çocuklarımıza ve gençlerimize spor yaptırmanın yanında, model olma, yol gösterme ve sosyal birey olarak kimlik kazandırmada dostluğun ve hatta kardeşliğin pekişmesinde okul ve aile gibi son derece önemli işlevleri olduğunu düşünüyor ve buna yürekten inanıyorum.
Şiddetin sebebi ilgisizliktir…
Bu anlamda bir spor kulübü bünyesinde spor yapma fırsatını bulan çocuklarımız sağlıklı bir gelişim göstererek sosyalleşebilmekte ve en azından bir takım kötü alışkanlıklardan uzak kaldıkları tartışma götürmez bir gerçektir. Son yıllarda toplumsal suç oranlarındaki büyük artışların temel nedeni ekonomik olmakla birlikte daha çok çocuğumuza ve gencimize spor yapma fırsatı sağlayamamış olmamızın da büyük katkısı vardır. Bugün sadece şikayet ettiğimiz ve suçlularını bulmaya çalıştığımız "sporda şiddet'in" artmasının en temel nedeni de amatör spor kulüplerinin ve altyapılarının yeterince destek alamaması yüzünden spor yapan değil, seyirci konumuna düşen gençlerimizin sayılarının çok daha fazla olmasındandır."
Amatör kulüplerin yaşaması lazım
Bu nedenle amatör spor kulüplerimizin yaşaması, yaşatılması, ülkemizin geleceği açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda Amatör Spor Kulüplerimizi yapısal anlamda sağlam temeller üzerine oturtup; kulüplerimizi çocuklarımız ve gençlerimizin okul ve aile dışında spor yaparak zamanını geçirebildiği toplumsal işlevi olan yerler olarak görmeli, devlet özel sektör ile yerel yönetimlerin de katkısı ile desteklemeli ve kalkındırmalıyız.
BİSK Başkanı Asım Özdemir’de konuşmasında, Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu’na teşekkür ederek, şöyle konuştu:
Federasyondan selam
Ben Amatör Spor Kulüpleri Camiasının Genel Başkanı, TFF Yönetim Kurulu Üyesi TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez’in selamlarını iletmek istiyorum. Bu geceye katılıp genç sporcu kardeşlerimize destek verdikleri için bugün bu genç arkadaşlarımın yerinde olmak isterdim. İstanbul’da Amatör spora ait sorunları biliyoruz. Bu arada tüm amatör spor kulüplerimize hiçbir şeyi gözetmeden, yardımlarda bulunan değerli Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunmak istiyorum.
Yücel Çelikbilek: Herkes eşofman giyip sokağa çıksın
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise yapmış olduğu konuşmada; Beykoz Belediyesi olarak geniş kitleleri spora yöneltebilmek amacında olduklarının altını çizerken, “Geçen sene bunun ilk adımlarını attık, Kulüplerimizin önderliğinde çevre temizliliği konusunda duyarlılığın sergilenmesi amacı ile ödüllü bir yarışma düzenledik. Bu kapsamda 3 başarılı spor kulübümüzü başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirdik. Bu sene daha da geliştirme düşüncesindeyiz. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir sabah kahvaltısı etkinliğinde yeni bir projemizi açıkladık, mahalleri sporla buluşturalım dedik. Bu ana kadar seyirci konumunda olan sporcu çocuklarının ardında onlara destek olan velilerini de eşofmanlarını giyip spor yürüyüşlerine katmak istedik. Bu etkinliği en geniş katılımlı yapan mahallemize ödüller verelim dedik. Mesela benim mahallem bu yürüyüş etkinliğine en az 1000 kişi ile katılmalı diye düşünüyorum. İşte bunu Soğuksu Spor Kulübü başarabilmeli ki spor yaptıklarını yaptırdıklarını söyleyebilsin.” şeklinde konuştu.
Sabah kahvaltıları benden
Çelikbilek, “Her kulüp bu işe önem verip yarışmacı bir kimlikle bu işi başarmalı ki bizler onların gerçek manada bir spor kulübü olabildiklerini görebilelim. Bir başka örneği Çavuşbaşı’ndan vermem gerekirse burada bulunan 5 mahallemizden 5000 kişi yukarıdan aşağıya doğru yürüyüş etkinliği gerçekleştirebilmeli. İstanbul’un akciğeri konumunda bir doğal güzellikleri olan bir ilçeyiz ve bundan fazlası ile yararlanabilmeliyiz. Beykoz insanına bu kadar uygun alanlar, imkanlar varken spor yapmamak, kahve köşelerinde oturmak, sadece izleyici olarak spora katkı sunmak yakışmıyor. Bence ilk önce BİSK bu işe başlamalı, Asım Başkan bu Pazar Sabahı bütün spor kulüp başkanlarını bir yürüyüş etkinliğinde buluşturacak icraatta bulunmalı. Onlar yürüsün, yürütsün sabah kahvaltıları benden diyorum” dedi,
Aydın Ergün hasret giderdi
Eski Beykoz Kaymakamı olan ve hali hazırda Diyarbakır Sur İlçe Kaymakamlığını yürüten Aydın Ergün’de gecenin onur konukları arasındaydı...
İstanbul'a gerçekleşeceği ziyarette programına dahil ettiği geceye katılmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, Kulüp Başkanı Kaşıtoğlu'na teşekkür eden Ergün, "Beykoz'dan ayrıldıktan sonra 15 Eylül itibarı ile Diyarbakır'da göreve başladığım andan sonra ilk kez İstanbul'a geldim. Sizleri görmeme vesile olan, sizlerle beni buluşturan Sayın Kaşıtoğlu'na teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Aydın Ergün, 5 yıl süresince Beykoz'da sizlerle birlikte gerçekleştirdiğimiz, severek isteyerek mutlu bir çalışma dönemi geçirdik. Bu süre zarfında ve sonrasında kendimi bir Beykozlu olarak hissettiğimi belirtmek isterim. Sayın Belediye Başkanımızın hemşerilik beratı ile de bu resmileşti. Beykoz'da çalışmak bir ayrıcalıktır. Değerli meslektaşım Sayın İlçe Kaymakamımız Süleyman Erdoğan'ın görevi bitiminde aynı duyguları hissedeceğine eminim" diye konuştu.
Beykoz İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan
Beykoz'da daha fazla insanın sporla buluşabilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını altını çizen Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Okul müdürleri ile bir araştırma yaptıklarını ve yarıyıl tatilinde başlatmak istedikleri bir proje hazırladıklarını dile getirdi.
“Boğaz'ın kenarında yer alan bir ilçe olarak acaba ne kadar öğrencimiz yüzme bilmekte idi? 5-6 ve 7.sınıflar düzeyinde yaptığımız araştırmada 3000 çocuğumuzun yüzme kursuna katılma arzusunda olduğu sonucu ortaya çıktı. Bizler boğaz kıyısında boğulmayacak, olimpiyatlarda başarılı olabilecek madalya getirecek bir dönemi başlatmak istiyoruz.” ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:
Erdoğan’dan şampiyonlara birer altın
İlk etapta 700 dolayındaki öğrencimiz ile yüzme kursuna başlamak istiyoruz. Okullarımızın spora yönelmeleri için her türlü katkıyı vermeye hazırız, okullarımızı tarayıp her branştaki yetenekli olabilecek isimleri saptayacağız, onlara destek olacağız. Ben 5 ayı aşkın bir süredir Beykoz'da görev yapmaktayım, ancak bu süre zarfında spor kulüplerimizden bizlere iletilen bir proje olmadı. Genci ile hanımları ile erkekleri ile her kesi sporla buluşturabilecek, onlara spor yaptırabilecek fikirler gündeme gelebilmeli. Bizler kaynak sorununu çözeriz, destek buluruz. Yeter ki gençlerimiz sokaklardan, İnternet Kafelerden, zamanlarını boş geçirmelerinden kurtaralım, onları spora yönlendirebilelim. Bu anlamda Kulüplerimizden de projeler beklediğimi bir kez daha ifade etmek isterim. Öncelikle önümüzdeki bahar dönemi için iyi bir başlangıç yapılmalı diye düşünüyorum.
Kaymakam Erdoğan, şampiyon sporculara teşvik amacı ile birer altının da kendileri tarafından verileceğini açıkladı.
Alkışlar Talip Ercan’a

Konuşmaların ardından ödüllerin verilmesine geçildi… Beykoz Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu ilk ödül için Beykoz'da sporun gelişmesi için bu güne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı Dost Beykoz Spor Müdürü Talip Ercan'a ödül takdim edeceklerini söyledi.
Talip Ercan ise yaptığı konuşmada, "Bu plaket benim için büyük bir sürpriz oldu. Amacımız, bütün çalışmalarımız Beykoz'da geleceğimiz olan çocukları daha geniş manada spora yönlendirecek teşvik edecek çalışmalar yürütmek. Bir katkı sunabiliyorsam ne mutlu bana” ifadelerini kullandı…
Ercan’ın bu sözleri konukların yoğun alkışıyla destek bulurken, Talip Ercan’ın duygula anlar yaşadığı gözlendi.
Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcılarından Nevin Çalışkan, Beykoz Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu'na Hocaları Bayram Yıldız nezdinde Konya'da gerçekleşen Türkiye Şampiyonasında kazandıkları 2.lik için plaketi takdim etti.
Ve diğer ödüller!

Beykoz Belediyesi Gençlik Spor Kulübü adına dereceler elde eden Karatecilere ise Antrenörleri Hasan Ustabaşı ile birlikte plaketlerini ise İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanvekili Ahmet Kahraman verdi.
Kader Seyiz: Uluslar arası Open Karete Şampiyonu
Berat Yılmaz: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Oyunları Karate Şampiyonu
Nurdan Zühre Aytaç: Minikler İstanbul Şampiyonu
İstanbul'da yaş grubunda 3.sırayı elde eden Genç Kız Voleybol Takımı Antrenörü Bektaş Durmaz ve Takım Kaptanı Bilge Ekşi'ye Plaketlerini ise Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek verdi.
Beykoz Belediyesi Tekvando Takımının Türkiye Şampiyonu ve üst üste 4 kez İstanbul Şampiyonu olan Tekvandocusu 49 Kiloda Zeliha Durmuş'a ve İstanbul Şampiyonu Neslihan Korkmaz ve Cansel Aydın’a plaketlerini veren isim ise Eski Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün oldu.
Boks dalında ödüllerde iki isim vardı. Törene yetişemeyen Türkiye Üst Minikler Şampiyonu Emre Kalaman'a ödülü program bitiminde takdim edildi. Diğer ödül alan boksör ise İstanbul 3.’sü Buğra Aydın idi. Antrenör Salih Morgül ve sporcusuna ödüllerini İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan verdi.

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..