Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '13

 
Kategori
Haber
 

Beykoz'da vatandaşın şalteri attı

Beykoz'da vatandaşın şalteri attı
 

Beykoz'da gün ve gecenin her hangi bir saatinde elektrik kesilebiliyor


Kavacık Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nden, Çavuşbaşı’na kadar pek çok işyeri ve hanede yaşanan elektrik kesintilerinin kronik hâle gelmesi vatandaşı canından bezdirdi.


Maddi olarak zarara uğrayan esnaf kadar sinirleri ve psikolojisi bozulan hane sakinleri de duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili AYEDAŞ yetkililerinin açıklama yapmaya yanaşmaması ise sorunu çözümsüzlüğe sürükledi. Mum ışığında müşteri bekleyen işletme sahipleri "Bizim zararımızı kim karşılayacak" diyerek, yetkilileri göreve davet etti.

‘Zarar 500 Liranın üzerinde’


Kafe işletmecisi Faruk Ünsal, Kavacık'taki elektrik kesintileri nedeniyle son iki yılda iki kez yazar kasasının bozulduğunu anlatarak, yeni aldığı televizyonunun da bu nedenle bozulduğunu söyledi. Her iki hasar için 500 Liradan fazla tamir parası ödediğini dile getiren Faruk Ünsal, "Geçtiğimiz günlerde bir Pazar sabahı yine elektrikler kesildi. Tam 4 saat enerji gelmedi. Gelen müşterileri geri çevirmek zorunda kaldım. Kimi zaman akşamları elektrik kesiliyor. Müşteriler mum ışığında oturmak istemiyor" diye konuştu. Telefonla görüşmek istediği AYEDAŞ yetkililerine bir türlü ulaşamadığından yakınan esnaf Faruk Ünsal, bölge elektrik altyapısının 5 yıldır bir türlü tamamlanamamasına bir anlam veremediğini belirtti. Bir başka esnaf Hüseyin Demir de enerjinin kesilmesi sonrası lokantada büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekerek, "Çoğu zaman müşterilerle birlikte mumları yakıp elektriğin gelmesini bekliyoruz" dedi.

‘Ev türbeye döndü’

Çavuşbaşı Fatih Mahallesi'nde oturan emekli Arslan Öztürk ise akşam kesilen elektriğin bölgede tehlike yarattığını vurgulayarak, "Elektrik gelinceye kadar evlerde hapis oluyoruz. Çoluk çocuk korkudan dışarıya çıkamıyoruz. Bir gün olur, iki gün olur, hadi bilemedin 3 gün olur. Ancak her gün bu böyle. Aylardır elektrik ne zaman kesilecek diye endişeyle bekliyoruz. Mumu artık kiloyla alıyoruz, ev türbeye döndü" diye konuştu.

AYEDAŞ: “Çalışıyoruz(!)”

Öte yandan Dost Beykoz'un konunun ciddiyet ve hassasiyetini aktardığı AYEDAŞ yetkilileri, herhangi bir resmi açıklama yapamayacaklarını ifade etti. "Vatandaşlar herhangi bir enerji kesintisi durumunda 444 6 186 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilirler" diyen bir yetkili, enerji dağılımında belediye sınırlarının dikkate alınmadığını, Kavacık ve Çavuşbaşı'nın aynı ilçede yer almasına karşın farklı müdürlüklere bağlı olduğunu aktardı. Elektrik kesintileriyle ilgili şikayet üzerine harekete geçtiklerinin altını çizen yetkili, AYEDAŞ'ın tüm birimleriyle kesintisiz elektrik vermek için çalıştığını iddia etti.

‘TÜKODER’den Ücretsiz Hizmet’

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) Beykoz Şube Başkanı Ulaş Can da vatandaşların maddi kayıplarını karşılamanın mümkün olduğuna işaret etti. Dernek olarak 13 yıldır Beykoz'da faaliyet gösterdiklerini ve yaklaşık 1 milyon Liralık kaybın karşılanmasında yardımcı olduklarını dile getiren Ulaş Can, "Beykozlu tüketiciler, mağdur oldukları konular için hakem heyetine şahsen başvurabilecekleri gibi bize gelerek de konunun yargı ortamına taşınmasını sağlayabilirler. Paşabahçe Ziraat Bankası yanındaki ofisimizde mağdur olan Beykozlu tüketicilerin haklarını savunmak için çalışıyoruz. Bizi 331 38 44 numaralı telefondan arayabilir ve ücretsiz olarak danışabilirler" diye konuştu.


www.dostbeykoz.com / Özel Haber
 

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..