Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '14

 
Kategori
Haber
 

Beykoz kaçak molozcuların tehdidi altında...

Beykoz kaçak molozcuların tehdidi altında...
 

Tek başına yaşayan kadın tehdit ediliyor...


Beykoz Mahmutşevketpaşa Köyü'nde oturan Sevgi Konuk, evinin karşısına plakasız kamyonlarla getirilip dökülen hafriyat ve molozlardan rahatsızlık duyarak kamyoncuları ve arsa işgalcilerini uyardı.

Devlet arazisi olarak görünen yerde gerçekleşen yasa dışı kaçak yapılaşma ve kirletme işlerinin doğaya zarar verdiğini dile getiren kadın, söz konusu kişilerce önce taciz edildi arkasından da tehdit edildi. Durumu Beykoz Belediyesi'ne İBB'ye ve Cumhuriyet Savcılığı’na bildiren Sevgi Konuk, endişeli bir şekilde beklerken, doğaya verilen zararın önünde tek başına durmaya çalışıyor.

Yaklaşık 400 kamyonu saatleriyle yazdı

Ameliyatı nedeniyle İstanbul dışına çıkan ve döndüğünde kirada oturduğu evin karşısında doğanın tahrip edildiğini fark eden Sevgi Konuk, alana giriş çıkış yapan kamyonları tek tek kayıt altına almaya başladı. 15 Şubat 2014'te saat 10.56'da kayıt altına aldığı iki küçük kamyon girişi ile başlayan liste, 11 Mayıs 2014'te saat 09.30 civarında gelen iki kamyonla son buluyor. Bu süreçte yaklaşık olarak 400 adet ‘küçük’ ve ‘büyük’ kamyonun dakika dakika alana gelip moloz bıraktığını iddia eden Sevgi Konuk, hemen hiçbirisinde plaka olmadığından dolayı şüphelendiğini söylüyor. Yine evinin karşısında bulunan ve kamyoncuların zaman zaman kaldığı barakadan kendisine yönelik tacizlerin de olduğunu ifade eden genç kadın, ayrıca telefonla da taciz ve tehdit edildiğini savunuyor.

'Soluğu savcılıkta aldı'

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na tüm yaşadığı olayları, tuttuğu notları, telefonuyla çektiği görüntüleri götürerek, ilgili kişilerden şikâyetçi olan Sevgi Konuk, endişeli bir şekilde beklediğini ifade ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı başvurudan da konuyla ilgili araştırmaların başladığı bilgisi kendisine ulaşan Sevgi Konuk, duruma bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini belirterek, doğanın bugün bile tahrip edilmeye devam edildiğini vurguluyor.

'Köpekler işbaşında'

Kiracı olduğu evde yalnız yaşayan Sevgi Konuk, gece ve gündüz çeşitli saat dilimlerinde gelip moloz bırakan plakasız kamyonları nasıl olup da kayıt altına aldığını şu şekilde anlattı:

"Benim 5 köpeğim var. Kamyonlar gece ya da gündüz evin yanından geçerken mutlaka havlayarak ses çıkarıyorlar. Ben de bu sırada uyuyorsam, başucumda duran defterime uyanıp saati not alıyordum. Bıkmadan usanmadan bunu aylarca yapmaya devam ettim"

'Korkunç tehdit'

Kamyonların moloz dökmesi sırasında kendilerine yardımcı olan ve derme çatma bir barakada kalan A.B. adlı şahıstan şikâyetçi olan Sevgi Konuk, söz konusu kişinin telefonla kendisini tehdit ettiğini ve cinsel içerikli sözler ederek küfrettiğini söyledi. Konuyu detaylarıyla anlatan bir dilekçeyi savcılığa verdiğini de kaydeden Sevgi Konuk, yetkilileri tek başına verdiği mücadelede kendisine destek olmaya çağırdı.

www.dostbeykoz.com

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..