Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '13

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Beykoz milli görüş belediyeciliği ile kazanacak

Beykoz milli görüş belediyeciliği ile kazanacak
 

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı, Beykoz muhtarları ile STK’larının katıldıkları kahvaltılı bir toplantı düzenledi.


Saadet Partisi’nin, “ Halk ile Kucaklaşma Programı” çerçevesinde, Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Yöre Dernekler Birliği Dönem Sözcüsü ve Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Karakaya, KAS-DER Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık, Samsunlular Dernek Başkanı Fatih Yılmaz, Sivaslılar Dernek Başkanı Mustafa Demir ile diğer yöre derneklerinin temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Saadet Partisi İl Başkanı Selman Esmerer, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Özgür, Yaşar Kangel, Abdülkadir Çelebi ve Beykoz Müfettişi Şeref Kaçmaz ile İlçe Başkanı Burhan Öz ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda Beykoz ve Beykoz’un sorunları masaya yatırıldı.

 

BEYKOZ’UN SORUNLARINI MİLLİ GÖRÜŞ ÇÖZER

 

Toplantının açılış konuşmasını Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Burhan Öz yaptı.

Konuşmasına, “ Hepimizin bir tek amacı var; Beykoz’umuza hizmet etmek. Son zamanlarda dünyada ve Türkiye’de gelişen yanlışlar ve eksikler, maalesef Beykoz’umuzda da aynen devam etmekte” şeklinde başlayan İlçe Başkanı Öz, sözlerinin devamında 2B Yasası ve rayiç bedel konusuna değindi.

İlgili yasanın getirdiği zorlukların, Beykozlular olarak hep beraber yaşandığı açıklamasında bulunan Öz, “ Bu yasa karşısında gösterdikleri dik duruşlarından ötürü” Beykozlu muhtarlara ve STK temsilcilerine, “ canı gönülden teşekkür ettiğini” belirtti.

 

2B, BÜTÇE AÇIĞINI KAPAMANIN EN GÜZEL YOLLARINDAN BİRİ!

 

İlçe Başkanı Burhan Öz’ün konuşmasından sonra Beykoz’un sorunlarını değerlendiren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer; 2B Konusunda ciddi sorunların olduğunu söyleyen Esmerer, “ Mahkemeye başvuramıyorsunuz. ( Oysa ki,) her vatandaşın en temel hakkı, mahkemeye başvurmaktır. ( Yasa), bu hakkı elinizden almış. Bu, Anayasa’nın ruhuna aykırı bir icraat; böyle bir şey olamaz. ( Yasa),  ‘ mahkemeye başvurursanız, 2B hakkını kaybedersiniz’ diyor. İşi, âdeta baştan tehdit ile başlatmış. Bir hükümetin bunu yapma yetkisi var mı? Bu gösteriyor ki, böyle bir haksızlık yapmayı bu hükümet zaten kafaya koymuş!”

 

 

 

 

Sözlerinin devamında, 2B Yasası’nın temelinde, ekonominin yattığını kaydeden Esmerer, Türkiye ekonomisinin 2013 yılı Bütçe giderlerinin 404 milyar TL olmasına karşılık, gelirlerin ise 370 milyar TL olduğunu, dolayısıyla 34 milyar TL’lik (eski parayla 34 katrilyon) bir açık bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “ Açıkları kapamanın en güzel yollarından bir tanesini, hükümet 2B Yasası’nda görüyor. Biz de SP olarak diyoruz ki, fakir milletin gırtlağını sıka sıka mecal kalmadı.”

 

ÖNCE, FAİZ GİDERLERİNİ AZALTIN

 

“ İşinize geldiği zaman ‘ Milli Görüşçü’ olduğunuzu söylüyorsunuz, bazen Erbakan Hoca’nın talebesi olduğunuzu da söylüyorsunuz; biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki, 2013 yılı bütçesinde 53 milyar TL (eski para ile 53 katrilyon) faiz ödemesi var. Ve 10 senede üst üste topladığınız zaman, bu ülke faize 498 milyar TL para ödemiş. ‘ Bu ülkenin 300 milyar, 400 milyar TL kaynakları teröre gitti’ deniliyor. Evet, doğru gitti. Ama sadece 10 senede Ak Parti iktidarında faize ödediğimiz rakam (yaklaşık) 500 milyar TL! Dönün buraya bakın; vatandaşın 2B ile, vergiler ile gırtlağını sıkacağınıza holdinglere, bankalara, dışarıdan kredi aldığımız yerlere, bunlara bakın; faiz giderlerini azaltın. Böyle bir irade var mı; yok! Şu anda tam kapitalist, liberal bir ekonomi izleniyor. Dolayısıyla, bu açıklar, ( 2B gibi yollar ile) gideriliyor. ( Ancak) asıl ana faiz kalemi hiç gündeme dahi girmiyor.” Dedi.

 

Toplantının sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Esmerer, Beykoz’da gün boyu esnaf ziyaretlerini sürdürerek Halkın sorunlarını dinledi, Milli Görüş’ün müjdesini verdi.

 
Toplam blog
: 2
: 174
Kayıt tarihi
: 14.05.13
 
 

Gelişim Üniversitesi Grafik Tasarım, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji... Basın - Yayın İşle..