Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

Beykoz rahat bir nefes aldı - 2

Beykoz rahat bir nefes aldı - 2
 

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek net konuştu.


Mavi Karadeniz TV’de ki dört saatlik canlı yayında Dost Beykoz yazarlarının sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Çelikbilek net konuştu:
 
“10 bin bina yıkacak diyenler, 14,5 yılda kaç ev yıktım!”

Hatırlar mısınız 2009 seçimlerine girerken benim için “10 bin bina yıkacak” dediler. Bunu kim söyledi?Muhalefet yaptı. Siyasi rant elde etmeye çalışan sorumsuzlar yaptı. Ey benim aziz hemşerilerim toplam 14,5 yıllık hizmetimiz içinde biz Beykoz’da kaç tane ev yıkmışız? Hemşerilerimden şunu rica ediyorum; “sizin evlerinizi yıkacaklar” diyenlerin hatırlarını sorsunlar ve unutmasınlar ki her seçim döneminde yalan ve iftiralarla kafanızı karıştırmaya çalışıyorlar. Hemşerilerim onlara “bizi rahat bırakın, huzurumuzu kaçırmayın, bizim üzerimizden siyaset yapmayın” desinler.

Mustafa Öztürk:  CHP BİR TARAFTAN “MÜLKİYET VE İMAR SORUNUNU ÇÖZÜN, TAPULARI VERİN” DİYOR BİR TARAFTAN DA BU KONUDA YAPILACAK DÜZENLEMELERİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR.

CHP’yi konuşmak ne kadar doğrudur bilemem. Ama insan üzülüyor. Bir siyasi parti ki Türkiye’yi kurduklarını iddia ediyorlar ama kendi insanına bu kadar ters olunur mu? 1945 yılında orman kanunda yaptıkları değişiklikle vatandaşa ait ormanların tamamını devletleştirdiler. Bu gün AK Parti geldi bu insanların yıllardır çiğnenen haklarını geri iade ediyor. Yasayı çıkardık. İki defa mahkemeye götürdüler;ilkinde başarılı oldular, ikincisinde başaramadılar. Şimdi de satış aşamasına geldi, “bedava verin” diyorlar. Tezata bakın düne kadar bu insanlara alenen “işgalci” diyeceksin, mahkeme kapılarından ayrılmayacaksın şu an gelinen noktada ise “bedava verin” diyeceksin. Bunlar 1987’de mahkemeye gidip ön görünüm ve etkileşim alanındaki vatandaşlara verilen tapu tahsis belgelerini iptal ettiler.1995’de Beykoz’un tamamını Doğal SİT Alanı ilan ederek verilmiş olan bütün Tapu Tahsislerinigeçersiz hale getirdiler. Geçtiğimiz aylarda da Özel Proje Alanları’nın Belediyemize devri sürecindeMaliyeye ödememiz gereken peşin ödeme için Banka Kredisi kullanmak amacıyla Meclis’ten bir yetki istedik; buna da karşı çıktılar.

Yani bir taraftan bu ülkeyi biz kurduk diyeceksin, bir taraftan da vatandaşın faydasına olan her adımınkarşısında olacaksın. Bunu vatandaşlarımın iyi anlaması lazım.

Kader GürSAYIN BAŞBAKANLA UZUN YILLARA DAYANAN BİR DOSTLUĞUNUZ VAR. BUNA DAYANARAK BEYKOZ KASRINDA YAPTIĞINIZ GÖRÜŞMEYİ KAMUOYU MERAK EDİYOR. ANLATABİLİR MİSİNİZ? NE OLACAK BEYKOZ KASRI’NDA? BİR DE BEYKOZ’UN NÜFUS SORUNUNDAN BAHSETMİŞTİNİZ.

“Biz buralarda çok top oynadık. Bu saha kalkmaz.”

Sayın Başbakanımız Meclis Başkanımızla birlikte Beykoz Kasrını ziyaret etti doğrudur. Başbakanımız zaman zaman Kasır’a gelip gidebilir ama burası yabancı misafirler için bir misafirhane olacak. Yan tarafında da askeri bir bölge var. Orası da kalkacak ve Kasır’a dahil edilecek. Başbakanımız bu görüşmemizde bu bölgenin protokolünü yapmamızı ve sahayı yenilememizi istedi. Meclis Başkanı Sayın Cemil Çiçek de “bu saha kalkmaz mı?” dedi ama Başbakanımız Cemil Bey’e “biz buralarda çok top oynadık bu saha kalkmaz” dedi. Ben de “Sayın Başbakanım sizin himmetlerinizle burayı çok güzel yapacağız” dedik. Altlarında cam satış yerleri olan, dere ıslahı yapılmış, Tokatköy’e kadar sandal sefaları yapılan bir dere olacak ve çevre düzenlemeleriyle çok güzel bir yer olacak.

Sinan Kavrak:  SEÇİMLERE 6 AYDAN AZ KALDI. AK PARTİ’DE 2 ADAY ADAYININ DIŞINDA HENÜZ BİR ADAY ADAYLIĞI HAREKETİ GÖRÜLMÜYOR. CHP’DE İSE 14 ADAY ADAYI VAR. BU TALEBİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? BİR DE “EĞER RÜYANIZA GİRMİYORSA BU İŞİ YAPMAYACAKSINIZ” DİYE BİR SÖZÜNÜZ VARDI. BEYKOZ HALA RÜYANIZA GİRİYOR MU?

Bir başka siyasi partinin değerlendirmesini kendilerine bırakmak lazım. Siyasete, başkanlığa çok talebi olabileceği gibi hizmet aşkıyla yandıkları için de olabilir. Bizim partimiz için de; adaylık süreci gayet normal.  Bu makamlar hiç kimsenin tapulu malı değildir. Dolayısıyla Yücel Çelikbilek veya bir başka arkadaşımızın burada kazık çakmak gibi bir şansı yok. Kimin daha iyi hizmet vereceğine inanılırsa o değerlendirilir ve sürece dahil olur.

“Herkesten daha çok koşacaksın”

Allah’a hamdolsun bütün arkadaşlarıma, teşkilatıma, mesai arkadaşlarıma açık yüreklilikle şunu söylemişimdir; ben bu işi yaparken, çalıştığım arkadaşlarımın arkasında kaldığım anda görevi bırakırım. Çünkü bu işi yapıyorsan herkesten çok koşacak, mücadele edeceksinHamdolsun kendimi bu konudagayet iyi hissediyorum. Ve evet Beykoz bizim sevdamız ve bu sevdamız hamdolsun aynen devam ediyor. 

Muharrem Kaşıtoğlu: ASFALT KATILIM PAYI MECLİS KARARIYLA KALDIRILMIŞTI ANCAK BU YİNE YARGIYA TAŞINDI VE İPTAL EDİLEREK YENİ BİR TARTIŞMA BAŞLATTI.  BU KONUDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ALABİLİR MİYİZ?

“Vatandaşın lehine olan her şeyi iptal ettiriyorlar”

Şu anda vatandaşlarımızla ilgili bir sıkıntı yok çünkü 2015’in sonuna kadar almıştık bu kararı. Ancak burada Beykoz’un ve ülkemizin güzel insanlarının CHP’nin bu çifte standardını görmeleri lazım. Bir taraftan vatandaşın lehine işler yapılmasını söyleyeceksiniz, öbür taraftan da yapılan tüm iyi işleriengellemek için yargıya taşıyacaksınızHükümetimizin ve Belediyemizin aldığı bu kararların sürekli olarak yargıya taşınmasını hoş karşılamak mümkün değil. Öğrencilere verdiğimiz bursları da aynı yolla iptal ettirmişlerdi. Yüz binlerce öğrencimiz mağdur oldu. Ama biz yine de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. 

Kader Gür:  RÜZGARLIBAHÇE’DEKİ YIKIM DEDİKODULARI? NEDİR BU KONUNUN PERDE ARKASI? BİR DE RÜZGARLIBAHÇE DEMİŞKEN; RÜZGARLIBAHÇE DAVASINI İZLEYİCİLERİMİZ MERAK EDİYOR?

Rüzgarlıbahçe’de belediyemize ait olan bir parsel var. Bu parselde toplam 12 konut var.Rüzgarlıbahçe’ye bir kültür merkezi yapmamız gerekiyor. En az 30 bin metrekare, kapalı otoparkı olan bir araziye ihtiyacımız var. Burada 12 vatandaşımız var onlara verebileceğimiz imkânlar ne ise onları sağlayarak 250 bin Beykozluya hizmet verecek bir Kültür Merkezi yapacağız. 5 mahallemize hizmet verecek olan bu kültür merkezini görmeyip bina yıkıyorlar demek insafsızlıktır.

Mustafa Öztürk: BEYKOZ 1908 AŞ’YE YARDIM EDİYOR MUSUNUZ?  105 YILLIK ÇINARIN DURUMU NE OLACAK VE BU DURUMUNUN SEBEPLERİ NEDİR SİZCE?

Biz sporun gelişmesini istiyoruz. Bunu özellikle gençlerimiz için istiyoruz. Maalesef spor deyince akla sadece futbol geliyor. Biz Paşabahçe Stadı’nın zeminini yaptık, şimdi de tribünlerini yaptık. Burası vakıflar tarafından alınıyordu biz kiraladık ve kulüpten kira almadan onlara tahsis ettik.

Beykoz Stadı da vakıflar tarafından geri alınıyordu, orayı da kiraladık. Kirasını biz ödüyoruz. ŞimdiBeykoz Stadyumu’nu da yıkıp çok özgün bir projeyle yeniden inşa edeceğiz.

Kavacık Stadı da aynı şekilde her türlü desteği verdik. Ama stadın içinde vatandaşın tapulu arazisi var. Bu konuda bizim yapabileceğimiz bir şey yok maalesef.

Ortaçeşme Sahamızın da ihalesi bu ay yapılacak.

“Beykoz Arena ihalesi 22 Ekim’de”

Çavuşbaşı Stadına yeni baştan hayat verdik. Ek binasını da yaptık. Yeni Mahalle’de de keza aynı şekilde. Ve Beykoz Arena… Bu benim hayalimdi yıllarca. Önce Orman Bakanlığı’ndan talebini yaptım önce reddedildi. 50 dönüm yerin 40 dönümünün talebini sonunda başardık. Yaklaşık 10 dönümünüde istedik olacak inşallah. Burada bir tane olimpik kapalı yüzme havuzu, iki tane kapalı spor salonu,10.125 kişilik futbol stadyumu. İl Özel İdaresi 22 Ekim’de inşallah buranın ihalesini yapıyor.  

Beykoz 1908 AŞ’ye gelince. Bizden talep ettiler ve biz de derneğe devrettik. Daha sonra bağış ve yardımlarla elimizden gelen desteği verdik ama maalesef gerektiği gibi bir performans gösteremediler. Bu aşamadan sonra bizim onları hesaba çekme şansımız olmadığı için biz de belli bir oranda kendimizi geri çekmek zorunda kaldık. Ama yine de elimizden geldiğince, belli ölçülerde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Alsak “siyaseti spora karıştırdınız diyorlar, almadık “sahip çıkın” diyorlar. Biz doğru olanı yaptık.

“R. Şahin Köktürk bitince yine bize iade edilecek”

R. Şahin Köktürk Spor Salonu’na gelince oldukça harap olmuştu. Bugünkü imkânlarla burayı yapma şansımız yoktu. İBB’nin bu işi yapabilmesi için devri gerekiyordu. Bu devir sadece basit bir prosedürdü. Bu çalışmalar bitince R. Şahin Köktürk’ün devrini tekrar geri alacağız. Kafasını satmaya takmış olanlar bunu anlamak istemiyor maalesef. Evet, R. Şahin Köktürk’ü tadilatı bitene kadar İBB’ye devrettik. Tadilat bitince tekrar Belediyemize devredilecek.

Mustafa Öztürk:  BAŞTA KAVACIK TRAFİĞİ, BEYKOZ’DA CİDDİ BİR TRAFİK SORUNU YAŞIYORUZ. BU KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR NE DURUMDA? ORTAÇEŞME ÇAYIRI’NDA KURULACAK OTOPARK VE PAZAR YERİ PROJESİ. BU PAZAR YERİ DAİMİ Mİ OLACAK? EĞER BÖYLE İSE BEYKOZ’DAKİ DİĞER PAZAR YERLERİNİN AKIBETİ NE OLACAK?

Kavacık’ta ve Beykoz’un genelinde trafik sorunumuz var. Özellikle Kavacık’la ilgili çok önemli birkavşak çalışmamız var. İstimlaklerden dolayı uzun zaman alınca Karayollarına devredildi bölge. Tam 3,5 sene sürdü bu istimlakler ve 3 ay önce bitti. Şu an müteahhit girdi ve sanıyorum 3-3,5 ay içerisinde çalışma bitecek ve inşallah ciddi bir rahatlama olacak. Yol ve trafik düzenlemelerimiz hepinsan odaklı olarak planlıyor ve uyguluyoruz. Bu yüzden özellikle kaldırım çalışmalarını yaparken yayalarımızın rahat ve güvenliğini ön plana alıyoruz.

Beykoz Çayırı’ndaki Pazar yerimizle ilgili imar tadilatı yapıyoruz. Altında 30 bin metrekare kapalı otoparkı olan daimi bir kapalı pazar yeri yapıyoruz. Rekreasyon alanları, satış birimleri ve hemen yakınında yapacağım Beykoz Stadyumu ile birlikte çok özel bir bölge ortaya çıkacak.  

Muharrem Kaşıtoğlu: BEYKOZ BELEDİYESİNİN BORCU NE KADAR?

Son bir ay hariç özel sektöre hiç borcumuz yok. Devlete olan yapılandırılmış borçlarımız var. İşçi ve taşeronda çalışanların maaşlarını ödüyoruz. 100 milyona yakın borcumuz var ve biz borcun üzerine borç eklemedik. 

Kader GürÇAVUŞBAŞI’NDA NELER YAPILDI, NELER PLANLANIYOR

Çavuşbaşı’na yapılmayan hiçbir şey yok. Altyapı, üst yapı, doğalgaz, atık su. Aklınıza gelen her çalışmayı yaptık hamdolsun. Çavuşbaşı 2B ile ilgili sıkıntıları vardı ve bu sıkıntıyı da çözüyoruz inşallah.Elmalı Barajı çevresindeki kent ormanı ile ilgili de ihaleler yapıldı ve ruhsatını vermek hamdolsun bana nasip oldu. 8 milyon metrekareye yakın devasa bir proje ve Beykoz’un yüz akı olacak inşallah. 

Sinan KavrakSANAYİ KENTİNDEN, EĞİTİM VE TURİZM KENTİNE DÖNÜŞMEYE YÜZ TUTAN BEYKOZ’LA İLGİLİ NELER SÖYLEYEBİLİRSİNİZ? NELER BEKLİYOR BEYKOZ’U?

Beykoz uzun yıllar sanayi kentiydi ancak belli bir sürece bağlı olarak bu fabrikalar kapatıldı veBeykoz’da büyük bir işsizlik sorunu başladı. Bu sorunu nasıl çözeceğiz? Beykoz’a yeni bir vizyon kazandırmamız lazım. Hizmet sektörü, turizm alanları, eğitim ve kültür yatırımlarını çoğaltarakdönüşümü sağlayabilirsiniz. Neler yaptık; Beykoz’da ciddi yüksek okul, üniversite talebi vardı. Teşvik ettik Marmara Üniversitesi siyasal, İktisat, İşletme ve Spor Akademisiyle devasa bir eğitim üssü oldu. Lojistik Meslek Yüksek Okulu ki şimdi üniversite olacak, Türk-Alman Üniversitesi ve Kavacık’taki Medipol Üniversitesiyle 2-3 yıl içerisinde Beykoz’da toplam 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir eğitim kenti olacağız. Bu rakam Beykoz’da çok önemli bir sektörü, hizmet sektörünü canlandıracak. 

Yine çok önemli bir proje; Kanal Riva ProjesiRiva Deresi’nin ıslahı yapılırken geliştirdiğimiz bu projeyiDSİ’ye teklif ettik ve “gelin bu derenin ıslahını hazır yapıyorsunuz bizim böyle bir projemiz var. Bu projeye göre yapalım” dedik. Sayın Başbakanımıza da bu konuyu arz ettik ve sağ olsun kendileri de bunu destekledi ve “hayırlı olsun” dedi. Kanal Riva Projesi’yle 8 köy ve binlerce insan ilave iş kaynaklarına ve sahalarına kavuşacak50 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde olacak olanKanal Riva’ya belli büyüklükteki deniz araçlarıyla bu bölge ihya olacak inşallah.   

Kılıçlı Köyü’ndeki Film PlatolarıKarlıtepe Mesire Alanı ve TeleferikYuşa Tepesi ve Camii, Kavakve Küçüksu Mesire Alanı ile ilgili yaptığımız ve devam eden çalışmalarımız da Beykoz’un turizm alanında da İstanbul’un gözbebeği olacak önemli projelerdir.  

Kader Gür: SAYIN BAŞKAN YENİ BÜYÜKŞEHİR YASASIYLA KÖYLERİMİZİN DURUMU NE OLDU?

Köylülerimize şunu söyleyelim; yasa net5 yıl boyunca elde ettikleri haklarda hiçbir değişiklik olmayacak. Hem büyükşehirden hem de ilçe belediyesi olarak bizden hizmet alacak. Göreve geldiğimizde ilk işimiz planlara bakmak oldu. Planların raflarda beklediğini gördük. Büyükşehir’e yeniden 5 binlikleri yaptırdık. Yeni büyükşehir yasasıyla bu planların köylerimize uygun olmadığını gördük. Bu haliyle köylülerimiz için faydalı olmayacaktı. Bu yüzden planları yeniden ve köylerimizin durumuna göre düzenleyeceğiz. 5 bin ve binlik planları birlikte çıkaracağız. Köy halkımız rahat olsun çünkü köylülerimizin arazilerinin büyük çoğunluğu zaten Özel Proje Alanında ve vatandaşlarımızın taleplerine uygun şekilde çalışacağız.

Mustafa Öztürk:  SEÇİMLERİN YAKLAŞMASIYLA ANKET ÇALIŞMALARI DA HIZ KAZANMIŞ DURUMDA. SİZ ANKET ÇALIŞMASI YAPTIRIYOR MUSUNUZ? 2014 İÇİN BİR HAZIRLIĞINIZ VAR MI?

2014’e giderken tabi ki bir hazırlık yapıyorum. Ancak bu hazırlığı kendim için değil, partim içinyapıyorum. En başta söyledim bizim partimiz üreten insanların çok olduğu, % 50’yi aşan oy oranına sahip bir partidir. Düşünsel ve üretken zenginliği çok olan bir partidir. Dolayısıyla bizim görevimiz burada AK Parti uzun süre iktidarda tutmaktır. Beykoz’da ilk defa bir parti geçen dönem ve bu dönem peş peşe iktidar olmuştur. Geçen dönem başka bir arkadaşım, bu dönem ben görev yaptım. Gönül ister ki bu kadar projeye başladık biz. Beykoz’un geneliyle ilgili tasavvurlarımız var, tasarımlarımız var, projelerimiz var. Bundan dolayı Yücel Çelikbilek’in bir dönem daha görev yapmasını isteyebilirim. Ancak kendi adıma beni dinlendirirlerse de sevineceğimi söyleyebilirim. Bu çok zor ve yorucu bir iş; öz veri istiyor, fedakârlık istiyor. Aşınızdan, işinizden, evinizden uzak kalıyorsunuz, geceniz gündüzünüz kalmıyor. Biz yıllarımızı, gençliğimizi, düşünce hayatımızı Beykoz’a hizmet üzerine kurmuşuz. Ancakşartlar ne olursa olsun biz partimizin uygun göreceği her alanda çalışırız ve çalışmaya da devamedeceğiz.

“Seçimle ve anketlerle ilgili hiçbir sıkıntımız yok hamdolsun”

Beykoz’da bizim seçimle ilgili sıkıntımız yok. O yapılan piyasa anketlerine pek baktığımız yok bizim. En iyi anket sizin az önce yayınladığınız VTR’dir. Biz anket yaptırıyoruz ve yaptığımız anketlerde hiçbir sıkıntımız yok hamdolsun. Millet kendi kendilerine gelin güvey oluyor ama yatsıya kadar yanar omum. Daha fazla ileri gitmez. Bakın bu ülke demokratik bir ülkedir. Bu ülkede her siyasi kadronun her partinin dilediği yere gelebilme hakkı vardır. Ancak bu edebine uygun şekilde yapıldığı sürece bizde karşılık bulabilir, başımızın üzerinde yeri vardır. Halkı yanlışa götürmeden, kandırmadan, sıkmadan,manipüle etmeden yapılacak her çalışmaya saygı duyarız aksi durumda biz buna müsaade etmeyiz. 

Kader Gür: KİŞİLİK OLARAK SON DERECE DOĞAL BİR İNSAN OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ. BU DURUMUN SİZİ SIKINTIYA DÜŞÜRDÜĞÜ OLUYOR MU?

Zaman zaman dışarıdan anlaşılmamız farklı oluyor sanırım. Veya kendimizi yanlış ifade ediyor da olabiliriz. Gösterişi pek sevmediğimi ve mavi boncuk dağıtmayı beceremediğimi söyleyebilirim. Dikkat etmek lazım… Vatandaşı kırmadan, incitmeden söylemek lazım. Her zamandoğrucu Davutolmak işe yaramıyor. 

Sinan Kavrak: BEYKOZ’DA DOĞUM VE ÖLÜM ORANLARI BELLİ OLMASINA RAĞMEN NÜFUS BİR TÜRLÜ 250 BİN SEVİYESİNE ULAŞAMIYOR. AKSİNE DÜŞÜYOR. BU KONUDAKİ SIKINTI NEDİR?

Değişik nedenlerle vatandaşlarımız Beykoz’da ikamet ettiği halde nüfus kayıtlarını memleketlerine alıyorlar. Beykoz’un nüfusu 250 bini aşarsa hem Belediyemizin gelirleri artacak, hem de Beykoz’un hizmetler için aldığı pay artacak. Biz sadece Beykoz’da ikamet eden vatandaşlarımızdan nüfuslarını Beykoz’a almalarını istiyoruz. Bu konuyla ilgili bir çalışma da yaptık. İnşallah yılbaşına kadar 250 binsayısını aşacağımızı umuyoruz. 

Son olarak değerli hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı ve Cumhuriyet Bayramı’nı şimdiden kutluyorum. Bu 5 yılı dolu dolu geçirdiğimizi düşünüyorum. Sosyal hayatın her alanında Beykozluvatandaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz inşallah. 

www.dostbeykoz.com

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..