Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Beykoz Spor Kulübü bügün ne durumda?

Beykoz Spor Kulübü bügün ne durumda?
 

1966 Beykoz'un kadrosu,


Beykoz Spor Kulübü; 1908 yılında kurulan, kurucuları arasında Ahmet Mithat Efendi'nin de bulunduğu köklü  kulüblerimizden birisidir. Sarı siyah renklere sahip olan kulüp, futbol, basketbol, boks, kürek gibi branjlarda faaliyet göstermiştir.

Üç büyüklerden sonra kurulan, üç kulüpten birisidir.Diğerleri Vefa, Üsküdar Anadolu İdmanYurdu'dur. 105 Yıllık maziye sahip olan kulüp bugün malesef çok alt liğlerde, yaşam mücadelesi vermektedir.

 Maddi olanaksızlıklar ve yönetimsel zorluklar neticesinde, bugünkü şartlara ayak uyduramamış olan, milli ligde seyrettiğimiz, Beyoğluspor, Adalet, Yeşildirek, Karagümrük, Vefa gibi  Beykoz Sporu'nda o günlerini tatlı bir anı olarak hatırlarız.

 Birçok futbolcu yetiştirmiş, birçok milli futbolcuyuda bünyesinde  barındırmıştır, Beykoz Spor Kulübü. Yukarıdaki resim 1966 sezonu kadrosu, şu futbolculardan oluşmaktadır. Ayaktakiler, Selahattin, Garbis, Rıdvan, Hüseyin, Nihat, Erdoğan Oturanlar, İsmail, Çetin, Adnan, Şirzat, Cemal.

Beykoz Spor Kulübünde yer alan bazı milli sporcular,

Kaleci Necmi Mutlu,(Bjk),

Kaleci Nihat, (GS)

Fahrettin Cansever, (BJK)

 Saim Tayşangil, (GS)

 Bülent Varol, (GS)

 Mikro Mustafa, (FB)

Mustafa Yürür, (GS)

Yordan   (Yunanistan)

Nusret Ülük (BJK)

Yılmaz Gökdel (GS)

Mehmmet Ali Has (FB)

Şirzat Dağcı (FB)

Abdullah Matay  (FB)

Vahit Mutluol  ve Cemal Topaloğlu (Bursa)

 Beykoz'un unutulmazlarından, katır Nusret, Ekerbiçer ve Beykoz spor klübünün onursal başkanı  İbrahim Kelle'dir. Kelle İbrahim Beykoz'un sembol olmuş ismidir.

 Beykoz'a girişte, korunun bitiminde deniz kenarında bulunan bir yalıyı,  sahibi Beykoz Spor  kulübüne   veriyor, alt kısmı kayıkhane olan yalının bu bölümünü, daha sonra kürek takımı kullanıyor, futalar burada muhafaza ediliyor. Üst tarafları kulübün müzesi ve toplantı odası gibi ihtiyaçlar için kullanılıyor. Kulübün yan tarafı ise basket sahası olarak hizmet veriyordu.

Bizim de vaktimizin bir bölümü burada geçiyordu. Beykoz orta okulunda okurken, hemde genç takımda top koşturuyorduk, amatörlük ruhunun yaşandığı (1960)' lı yılların tatlı heyecanını unutmak mümkün mü?

Amatör  yaşamdan, profesyonel sisteme geçilmesiyle, özellikle futbol dünyada bir bacasız sanayi durumuna geldi. Milyon dolarların, avroların ortada döndüğü sisteme ayak uyduramıyan birçok kulüp ya amatörlüğe döndü yada üçüncü liğlerde yaşam mücadelesi vermeye başladılar.

Bunlardan biride Beykoz Spor Kulübü maddi olanaksızlıklar nedeniyle, yarım kalan,eski kulüp binasının yapımını bitiremediler. İki senedir inşaata tek çivi çakılmayınca, mülk sahibi Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün uhdesine geçen binanın biran önce bitirilmesi kararı alındı.

Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik Hiz.Spor Gen.Müd. Mehmet Baykam ile T.F.F Yönetim Kurulu üyesi Ali Düşmez yaptıkları toplantı neticesinde, yeni binanın bir katını  Beykoz Spor Kulübüne ayıracaklarını burada kulüp müzesinin yeniden faaliyete geçeceğini, bu katta diğer bölümün amatör spor kulüpler birliği için ayrılacağı ve aşağı katta bir cafe ve toplantı salonuyla diğer bölümlerin yer alacağını açıkladılar.

Böylece maddi olanaksızlıklar ve çekişmeler.( Beykoz Spor Kulübü yönetimiyle Beykoz Belediyesi arasında anlaşmazlık) neticesinde, Beykoz Spor Kulübü Binası(GHSİM) geçmiş ve Beykoz Stadını'da Vakıflardan, Beykoz Belediyesi kiralamıştır. (Beykoz Kulübü'nün Vakıflara borcu nedeniyle)

 

 

 

 

.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..