Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Beykoz'un kanı yüksek çıktı!

Beykoz'un kanı yüksek çıktı!
 

Beykozlu Giresunlular Derneği’nin Kızılay işbirliği ile düzenlediği kan bağışı kampanyasında 40 ünite kan toplandı

Beykozlu Giresunlular Derneği’nin Kızılay işbirliği ile düzenlediği kan bağışı kampanyasında 40 ünite kan toplandı. Kan vermek için gelenlerin çoğu, kan değerleri yüksek çıktığı için kan veremedi. Kan veremeden dönen 150 kişinin neredeyse tamamının kan yüksekliği ortalaması 17 çıktı.

Hedef, 100 ünite idi!

Beykozlu Giresunlular Derneği, Kavacık’ta bulunan merkezinde, “ Kan hayat kurtarır” gerçeğinden yola çıkarak, bir kan bağışı kampanyası düzenledi.

Dernek Başkanı Hasan Karakaya’nın başkanlığı altında ilki düzenlenen kampanya çerçevesinde 100 ünite kan toplanması hedeflenmişti ancak gelen kişilerin çoğunun kan vermeye engel problemleri olduğunun tespit edilmesi üzerine, ancak 40 ünite kan toplanabildi.

Hasan Karakaya: Gürcistan’dan kan ithal ediyormuşuz!

Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Karakaya, Beykoz Güncel Haber’e yaptığı özel açıklamada, söz konusu kampanyanın kendi başkanlığı altında düzenlenen ilk kampanya olduğunu belirterek, söz konusu etkinliği düzenlemekteki amaçlarını şu sözler ile açıkladı:      “ Kanın ne kadar önemli olduğunu öğrendiğimiz için bu kampanyayı düzenledik. Biz, Gürcistan’dan kan ithal ediyormuşuz. Yani, kendi kanımız kendimize yetmiyor. Bu nedenle, bu kan bağışı kampanyası ile vatandaşlarımızda bir bilinç oluşturmak, örnek olmak istedik.”

Hızır Yılmaz ve Salih Altun da kan verenler arasında

Kan bağışı kampanyasında kan verenler arasında CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz ile Şahlanış Hareketi Koordinatörü Salih Altun da vardı.

Kızılay doktoru şaşırdı!

Kızılay Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi ile işbirliği ile gerçekleşen kampanyada görevli olan doktor, kan vermeye gelen 3-4 kadının düşük kan değerleri hariç olmak üzere, geri kalan kişilerin kanlarının oldukça yüksek çıktığını belirterek, bu durumun kendisini şaşırttığını ifade etti.

Hemoglobin yüksek!

Kan vermeye gelip de veremeyenlerin tansiyon ve kan değerlerinin yüksek çıktığını ifade eden Kızılay görevlileri, Beykozlu’nun hemoglobin değerini “Çok yüksek” buldular. Ölçüm yapılan erkeklerde 17, 18 ve hatta 19 hemoglobin değerlerine rastladıklarını kaydeden görevliler, ortalama rakam olarak ise 17 değerini verdiler.

Doğru kan bulmak hakikaten zormuş!

Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Karakaya, düzenledikleri kampanya ile ilgili olarak gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı: ““Doğru kan bulmak hakikaten zormuş! Kampanyamıza çok güzel bir katılım oldu. Ancak 150 kişi, kan veremeden geri dönmek zorunda kaldı. Bunda, Kurban Bayramı’ndan yeni çıkmamızın etkisi olabilir. Dernek olarak, bu kampanyayı üçer aylık periyodlar halinde tekrarlamayı düşünüyoruz.  Kan bağışı kampanyasına bundan sonraki Kaymakdonduran şenliklerimizde de yer vereceğiz.”

Karakaya, kampanyalarına katılan herkese de gazetemiz aracılığı ile teşekkürlerini iletti.

Haber: Arzu Başlantıa

arzubaslanti@yahoo.com

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..