Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '14

 
Kategori
Okullar
 

Beykoz Üniversitesi geliyor

Beykoz Üniversitesi geliyor
 

Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Üniversite olacak


Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Kavacık'taki yerleşkesinde ilçenin yerel gazetecileriyle sabah kahvaltısında buluştu.

Beykoz'un gözbebeği yüksek öğretim kurumlarından Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, yakın zamanda Beykoz Üniversitesi olacak. Meslek Yüksekokulu yöneticileri, Beykoz Üniversitesi olarak öğretim hayatına devam etmek için tüm çalışmalarını tamamladıklarını, gerekli şartları sağladıklarını ve Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) dosya halinde bunları sunduklarını kaydetti. YÖK Genel Kurulu'ndan dosyanın geçmesi halinde, kısa bir süre sonra Lojistik Meslek YüksekokuluBeykoz Üniversitesi adıyla anılacak ve fakülte düzeyinde öğrenci yetiştirmeye başlayacak. 

Beykoz Lojistik Meslek YüksekokuluKavacık'taki yerleşkesinde ilçenin yerel gazetecileriyle sabah kahvaltısında buluştu. Basın mensuplarına Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Okan Tuna ve Doç. Dr. Baki Aksu ila Yüksekokul Sekreteri Murat Şentürk eşlik etti. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi veren yetkililer, gelecek ile ilgili çalışmalar konusunda da kamuoyunu aydınlattılar. 

Mesleki Beceri Geliştirme Merkezleri'nin (MESBEGEM) yer aldığı Çubuklu Kampusu'nda öğrencilerin uygulamaya yönelik eksiklerini giderdiklerini ifade eden Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Okan TunaSosyal Sorumluluk Projeleri'yle de bu çalışmaları desteklediklerini kaydetti. Prof. Dr. Okan Tuna şunları söyledi:

 "Burası bir meslek yüksekokulu ve bunun gereği olarak eğitim gerçekleştirmeli, doğru. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, 'lojistik' adına Türkiye'ye ve dünyaya son zamanlarda çok şeyler söylemeye başladı. Nedir bunlar? Biz, sektörün çok ihtiyacı olan ve ilk defa gerçekleştirilen (ki danışmanlığını eski araştırmacılardan Bülent Tanla gerçekleştiriyor) lojistik evinin araştırmasını yapıyoruz. Neden önemli? Biz burada Beykoz adını taşıyan tek üniversal kurumuz. Bu anlamda bu çalışmalar, hem sektör basınında ve aynı zamanda ana akım medyada çok ciddi yer buluyor. Biz, her 3 ayda bir sadece eğitmekle kalmıyoruz öğrencilerimizi; lojistik sektöründeki eğilimleri de (yatırım, yabancı sermaye, güvenirlilik, bilinirlilik gibi...) ölçmeye çalışıyoruz. Yine aynı şekilde iki tane büyük çaplı araştırma gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi, 'Üçüncü Köprü Trafik Sorununa Çözüm Olur mu?' projesi. Geniş kapsamlı bir araştırmaydı, bin 200 kişiyle görüştük. Bir diğeri ise İstanbul İli Trafik Eğilimleri Anketi. Bu ise özellikle İstanbul'da trafik kullanıcılarının davranışlarını ölçmeye yarayan ve geniş kapsamlı bir çalışmadır."

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokul Sekreteri Murat Şentürk ise okul ile ilgili sayısal verileri ortaya koyarken, diğer özel okullar ile Beykoz Lojistik arasındaki farklara değindi. Doçent veProfesör konusunda pek çok Meslek Yüksekokulu'nda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekenŞentürkLojistik'in bu anlamda çok önde bulunduğunu kaydetti. Özel okulların 'iş bulma vaadi' konusunda duyurduğu taahhütleri de eleştiren Murat Şentürk, şöyle dedi: 

"Özel okulların iş bulma vaadi konusundaki kampanyalarını biz doğru bulmuyoruz. Eğitim öğretim kurumları, bu konularda garantörlük yapamaz ya da yaptığını iddia edemez. Biz Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olarak böyle bir garantörlük yapacağımızı taahhüt etmiyoruz. Ancak mezun olan öğrencilerimizin bir işe yerleşmesi konusunda takiplerini gerçekleştirdiğimizde, önümüze gelen sonuçtan  dolayı da gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Özellikle staj konusunda öğrencilerimize çok iyi olanaklar sağlıyoruz. Mezuniyet sonrası ise oluşturduğumuz veri tabanında, ülkede ve dünyada bir işe yerleşmiş olan öğrencilerimizi takip edebiliyoruz.

Türkiye'de ODTÜ'nün Boğaziçi'nin ya da Sabancı'nın iş garantisi vermediği yerde iş garantisinde bulunacağını söylemek pek doğru bir iş olmayacaktır. Türkiye'de iş garantisinde olan okullar sadece askeri okullar, polis okulları ve doktorlar için var. Onun dışında iş garantisi vereceğini söylemenin tehlikeli bir hareket olacağını düşünüyoruz." 

Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Baki Aksu da okulun Türk Hava Yolları'yla(THY) mezun öğrencilerin istihdamı konusunda protokol anlaşması yaptıklarını anlatarak, diğer olanaklar konusunda da bilgi verdi. Doç. Baki Aksu, şunları kaydetti: 

"Biz THY ile yaptığımız protokolü hiçbir yerde duyurmuyoruz. Bizim Enerji İşletmeciliği Tesisleri programımız var. Türkiye Akaryakıt Petrolcü Derneği Sendikası bize iş garantisi verdi ancak bu bilgiyi de okul tanıtımlarında kullanmıyoruz. Bizim örneğin THY ile protokolümüz olduğu gibi halen orada çalışan arkadaşlarımız, mezun öğrencilerimiz de var. Biz öte yandan Sivil Havacılık Eğitimi konusunda da yakın zamanda okul olarak akredite olacağız. THY, Sivil Havacılık ile ilgili akredite olmayan kurumları tanımayacağını söylüyor. Biz de bunun gereği olarak 1 yıldır akreditasyon çalışmalarımızı sürdürdük ve nihayete de erdirmek üzereyiz. Kısa zaman içinde bunu gerçekleştireceğiz."

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu yöneticilerinin ilçe basınına verdiği kahvaltı, Çubuklu Yerleşkesi'ndeki laboratuar tanıtım turunun ardından sona erdi. Tur sırasında, görme engelli öğrenciler için kurgulanan ses simülasyon sistemli oda ve uçuş simülasyonu için tasarlanan uçak kabini dikkat çekti.

www.dostbeykoz.com 

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..