Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '13

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Beykozlu Doğu Karadenizlilerde yeni dönem!

Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği, 10. Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkanını seçti. Tek liste ile girilen seçimin yeni Dernek Başkanı: Emin Yavuz

1994 yılında kurulan Beykozlu Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 10. Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkanını seçti. Tek liste ile girilen seçimin sonucunda yeni Dernek Başkanı Emin Yavuz oldu.

Yücel Çelikbilek, Hızır Yılmaz ve Muharrem Ergül’ün de üye oldukları dernek!

24 Mart 2013 Pazar günü derneğin Kavacık’ta bulunan lokalinde gerçekleşen Olağan Genel Kurul’a Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcısı av. Yüksel Baki, CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Cavit Gül, BEYMEZ Başkanı Adem Öztürk, Batum Havalisi Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç, Beykozlu Sivaslılar Dernek Başkanı Mustafa Demir, Erzurumlular Dernek Başkanı Ziya İnik, KAS- DER Başkanı Süleyman Çalık, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği kurucu Başkanı aynı zamanda CHP İlçe eski Başkanı İsmet Konca, Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç, Tokatköy Muhtarı Erkan Atagün, Kars Ardahan Iğdır Derneği yöneticileri, Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kızılay Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Şatıroğlu ile dernek üyeleri ve davetiler katıldılar.

Yücel Çelikbilek’e Saf Suresi’ni hatırlattı

Dernek üyesi Ahmet Holoğlu’nun eski dernek yönetimini eleştirdiği konuşmasında, yeni Başkan adayı Emin Yavuz’a da sorular yönelttiği ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e de Saf Suresi’ni hatırlattığı görüldü.

Doğu Karadenizliler iddialı dönüyor!

547üyesi arasında Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Belediye eski Başkanı Muharrem Ergül’ün de bulundukları Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin 10. Olağan Kongresi’nde derneğin son birkaç yıldır aktif olmadığı ortak görüş olarak kabul edildi. Ancak dernek, bu kabulleniş ve Yönetim Kurulu’na katılan yeni kadın üyeler ile birlikte, eski başarılı günlere döneceğinin sinyalini de verdi!

Divan Başkanı Coşkun Tosun

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kongre’nin Divan Heyeti’ne Coşkun Tosun            “ başkan,” Selami Özçelik ve Erdal Öztürk de “Divan kâtibi” olarak seçildiler.

İsim değişikliği önerisi kabul edilmedi

Kongrede derneğin isminin “ Beykozlu Karadenizliler” şeklinde değiştirilmesi yönündeki teklif, “ Beykozlu Doğu Karadenizliler isminin bir marka olduğu” gerekçesiyle, oy çokluğuyla red edildi.

Dernek Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet raporlarının dernek üyesi Rafet Şişmanoğlu tarafından okunmasının ardından, Dernek Başkanı Servet Şahin kürsüye çıkarak, bir selamlama konuşması yaptı.

Şahin’in konuşmasının ardından yapılan oylamada, Yönetim ve Denetim Kurulları faaliyet raporları oybirliğiyle kabul edildi.

Servet Şahin: Bazı hizmetlerimizde aksaklıklar oldu

Servet Şahin, yaptığı konuşmada, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin kurulduğu günden bu güne Beykoz sivil toplum hayatına önemli katkılar sunduğunu ifade ederek,            “ insanların sosyal hayatlarında, siyasal hayatta inişler çıkışlar olduğu gibi, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin de inişleri ve çıkışları olmuştur” dedi.

Derneklerinin, kurulduğu günden 2007 yılına değin, “ Beykoz’da sivil toplumun lokomotifi olduğuna” işaret eden Dernek Başkanı Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Derneğimiz bugün de bu vizyonundan hiçbir şey kaybetmeden yaşamına ve sosyal hayattaki varlığına devam edecektir ve devam ediyor.”

Çalışmaya devam edeceğiz!

İsmet Konca, Mehmet Ali Yavuz, Coşkun Tosun, Kemal Şülekoğlu’nun başkanlıkları sonrasında dört yıldır Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin başkanlık görevini yürüttüğünü kaydeden Servet Şahin, “ inşallah yine kuruluşundan beri aramızda olan ve bizlerle beraber çalışan değerli arkadaşımız Emin Yavuz’a ve onun çalışma arkadaşlarıyla bu göreve devam edeceğiz” dedi.

Eleştirilerin bir kısmı haksız

Konuşmasının devamında, “ son dönemlerde Beykoz’da sivil toplum hayatında aldığımız eleştirilerin bir kısmını haklı, bir kısmını taraf, bir kısmını da haksız buluyoruz” açıklamasını yapan Şahin, şunları söyledi: “ İnsanların hayatlarında iniş çıkışlar olur. Bizde de zaman zaman derneğimizin çıtasının çok yüksek olmasından kaynaklanan beklentilerden dolayı, hizmetlerde aksaklıklar olmuştur; bunların çeşitli nedenleri vardır. Bunları burada açıklamak istemiyorum ancak Beykoz’da sivil toplum örgütlerinin başarılı olabilmesi için en önemli karneyi ona üyeleri sunar. Bizim Türk insanının bir hasleti var, eleştiri! Muhalefet gereklidir ama katılım çok önemlidir; eleştiri hakkına sahip olanların katılmaları gerekir.”

Yeni bir bina inşası hedefi

İsmet Konca döneminde derneğe kazandırılan ve Büyükşehir Belediyesi’nden Beykoz Belediyesi’ne geçen 950 metrekarelik arsanın üzerinde yeni dönemde bir bina yapmayı umduklarını da ifade eden Servet Şahin, “ bunu yaptıktan sonra, öyle zannediyorum ki, Beykozlu Doğu Karadenizliler olarak, Beykoz’da sosyal hayatta çok daha sağlıklı hizmetler üretme şansına sahip olacağız” dedi.

Yücel Çelikbilek’in tahmini bütçenin arttırılması önerisi!

Kesin ve tahmini bütçelerin oylanarak, kabul edilmelerinin ardından ise dernek üyesi Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek söz alarak, Büyükşehir Belediyesi’nden devralınan arsaların vatandaşlara satışının bir iki ay içinde başlayacağı hatırlatmasında bulundu. Çelikbilek, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin söz konusu arsayı alabilmesi için tahmini bütçenin en az 150 bin TL daha arttırılması gerektiğini belirterek, “ ilâve etmezseniz,  o arsayı satın alamazsınız” dedi.

Çelikbilek tarafından sunulan bu önerinin, üyeler tarafından oy birliğiyle uygun görülmesi neticesinde ise derneğin 58 bin TL’lik tahmini bütçesi 150 bin TL daha arttırılarak, 208 bin TL’ye yükseltildi.

Ardından ise, Dilek ve Temenniler bölümüne geçilerek, söz almak isteyen üyelere söz hakkı tanındı.

İsmet Konca: 2,5 ay içinde eski sinerji yeninden kazanılacak

Bu bağlamda ilk sözü, derneğin kurucu Başkanı İsmet Konca aldı. “ Bu derneği iyi ki kurduk çünkü ben bu dernekte yaşatılan dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık havasını Beykoz’un hiçbir kurumunda görmedim” diyen Konca, derneklerinin Beykoz’un sivil toplum hayatına çok önemli ağırlık koyduğunu belirtti.

Dernek olarak “ faaliyetlerinin yavaşladığı dönemlerde,” Beykoz’daki tüm dernek ya da siyasi parti camiasında, ‘ Beykozlu Doğu Karadenizliler misyonunu tamamladı, Beykoz’da artık o (eski) ağırlığını kaybetti’ şeklinde bir düşünceye şahit olduğunu kaydeden Konca, yeni oluşacak yönetime her etkinliğe ciddi şekilde destek vereceklerini ifade ederek, şu açıklamayı yaptı: “ İnanıyorum, 2- 2,5 ay sonra Beykozlu Doğu Karadenizlilerin geçmişte bıraktığı o izlenim, yarattığı sinerji, dostluk ve hareketlilik yeniden kazanılacaktır.” 

Ahmet Holoğlu: Dernek, siyasete bulaştırılmıştır

Konca’nın ardından söz alan dernek üyesi Ahmet Holoğlu ise yaptığı konuşmada, bazı eleştirilerde bulunarak,  “ derneğimiz uzun zamandır kan kaybediyor” dedi. Holoğlu, şunları söyledi: “ Dernek, son 3-4 yıldır asli görevleri ile ilgili hiçbir şey yapmamıştır, ufak tefek şeylerin dışında. Bunun bir sebebi var: Bana göre, dernek siyasete bulaştırılmıştır. Derneğin yönetiminde görev alan arkadaşların derneğin geleceğini planlamaları gerekirdi. Ama maalesef birçok arkadaşımız –hepsi değil tabi!- derneği siyasete alet etmişlerdir.”

Başkan adayı Emin Yavuz’un, Dernek Danışma Kurulu’nun önerisi olmaksızın belirlenmiş olmasını da eleştiren Ahmet Holoğlu, bunu, “ dernek ilkelerine” aykırı bir uygulama olarak niteledi.

Başkan adayına soru yöneltti

“ Derneğin marka olduğu” şeklindeki bir yorumu da eleştiren Holloğlu, “ son dört yılda derneğimiz hangi ürünü, hangi hizmeti sundu?” dedi ve akabinde hem Başkan Adayı Emin Yavuz’a, hem de Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e seslendi.

Başkan adayı Emin Yavuz’a, “ seçildiğiniz zaman derneği siyasete alet edecek misiniz?” ve “ derneğimiz uzun zamandır kan kaybediyor. Yönetiminizi devrim yaratacak adamlardan mı oluşturdunuz, yoksa her devrin adamlarından mı oluşturdunuz? şeklinde sorular yönelten Holoğlu, Belediye Başkanı Çelikbilek’e de seslendi.

Çelikbilek’e, Saf Suresi’ni hatırlattı!

Holoğlu, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in 2011 yılında yaptığı bir konuşmada, “ dernek binasına kazmayı vuracağız” açıklamasını yaptığını iddia ederek, “ böyle bir sözün takipçisiyiz” dedi. Ahmet Holoğlu, Belediye Başkanı’nın, “ vaad ettiği sözü yerine getirmemesi” ihtimaline karşı, kendisine,Saf suresinin ( ‘Yapamayacağınız şeyi  söylemeyiniz. Çünkü bu Allah katında büyük günahtır’ şeklindeki) ikinci ayetini hatırlattı.

Yücel Çelikbilek: Ben Karslı’yım ve 20 yıldır bu derneğin üyesiyim!

Holoğlu’nun eleştirilerini cevaplamak üzere tekrar söz alan Dernek Başkanı Servet Şahin’in ardından ise, üye sıfatıyla Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek kürsüye çıktı. Belediye Başkanı,  kendisine Belediye Başkanı sıfatıyla ilgili olarak ( Holoğlu tarafından) iletilen taleplere, “ parantez içinde” yine Belediye Başkanı sıfatıyla değineceğini de belirtti.

Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin 10. Olağan Kongresi’nin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şunları söyledi: “ Benim bir üye olarak sizden beklentim, biraz daha standartların yüksek olması. Son yıllar içerisinde Doğu Karadenizliler Derneği’nin çok faal olduğunu söylemek şu an için gerçekten mümkün değildir.”

Ben Karslı’yım ve buranın üyesiyim!

“ Ben Karslı’yım ve buranın üyesiyim” diyen Çelikbilek, “ yirmi yıldır buranın üyesiyim ve bundan da gurur duyuyorum” açıklamasında bulundu. Belediye Başkanı, şunları söyledi: “ Beykoz’da çok yöre derneği var ama vilayet dernekleri ve bölge derneklerinin bu anlamda daha da uzun ve güzel işler yapmaları lâzım.”

10 öğrenci bursu garantiledi!

Çelikbilek, derneğin önceki senelerde verdiği öğrenci bursları ile ilgili olarak ise, “ Belediye Başkanı olayım veya olmayayım, gelecek seneden başlamak üzere 10 tane bursu garantileyeyim” açıklamasında bulundu. 

Söz vermedim!

“ Anahtar teslimli bir dernek binası yapma sözü vermediğini” söyleyen Başkan Çekilbilek, “ Belediye Başkanı böyle bir şey söyleyemez!” dedi. Yücel Çelikbilek, “ kim seçilirse seçilsin, bir dernek üyesi olarak arkasında duracağını” da ifade ederek,                     “ Beykoz’daki tüm sivil derneklere destek olacaklarını” belirtti. Belediye Başkanı, “ sivil hareketin güçlenmesi ve yaşaması lâzım. Sivil hareket güçlenmez ve yaşamaz ise Beykoz’da, hem demokrasinin tesisi, hem ifade özgürlünün daha da güçlenerek hayat bulması zor olur” dedi.

Emin Yavuz: Sıradan bir yöresel dernek değil!

Kongrenin son konuşmasını ise, tek listeli seçimin başkan adayı Emin Yavuz yaptı. Başkan adayı Yavuz, konuşmasının başında, “ Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin sıradan bir yöresel dernek olmadığını” kaydederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği, yöresel dernek olmanın çok ötesinde, yaşadığı yeri önceleyen, Beykozlu olmaya vurgu yapan Beykozlu bir sivil toplum kuruluşudur. Biz, Karadenizlilerin yoğun olduğu bir derneğiz ama Türkiye’nin her yerinden bizi destekleyen üyemiz vardır. Biz Beykoz’dan çıkıp Türkiye’nin tamamını kucaklayan bir derneğiz.”

Asla kısır siyasi çekişmelerin içine girmedik

“ Derneğimiz, kuruluşundan beri ülke sorunlarına yabancı kalmamaya özen göstermiştir. Asla kısır siyasi çekişmeler içine girmemiştir”diyen Emin Yavuz, dernekleri içindeki kadın sayısını arttırmaya çalıştıklarını da belirterek, “ kadınlarımızın varlığının bizi bu dönemde daha fazla çalışma alanına yönelteceğini umuyorum. İki el bizi başarıya getirir: Biri aydın eli, diğeri kadın elidir” dedi.

Yavuz, yeni dönem ile birlikte, kültürel ve folklorik değerleri ön plana çıkaracaklarını, gençlere ve çocuklara Karadeniz kültürünü tanıtacaklarını, Karadeniz kültürünü kentleştirmenin yollarını arayarak, bölgede turizmi canlandıracak çalışmalar yapacaklarını kaydederek, konuşmasını, “ kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek” sonlandırdı.

 Oylamaya geçildi

Yapılan konuşmaların ardından ise Emin Yavuz başkanlığındaki tek listenin oylanmasına geçildi.

Beykozlu Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği/ 24 Mart 2013 10. Olağan Genel Kurul sonuçları:

YÖNETİM KURULU (ASİL)

Emin Yavuz

Hikmet Baki

Yalçın Çolak

Alparslan Erdin

Ömer Yavuz

İsmail Hakkı Hocaoğlu

Mustafa Yaşaroğlu

İdris Kurt

Pınar Şentürk Kahya

Elif Öksüz

Nilgün Konca

Hatice Molla

Naci Candaş

Nermin Aydın

Mustafa Yeşilbaş

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

Birzat Mermer

M. Hanefi Dilmaç

Bahtiyar Odabaş

Salih Sarıoğlu

İbrahim Ege

Yunus Çapoğlu

Ali Yaşar Kolcu

Yusuf Sarıkaya

Zeki Şener

Kemal Köse

DENETLEME ( ASİL)

Coşkun Tosun

Kemal Şülekoğlu

M. Ali Yavuz

DENETLEME (YEDEK)

Sinan Akyüz

Rafet Şişmanoğlu

Şenol Erener

DİSİPLİN KURULU (ASİL)

İsmet Konca

Servet Şahin

İsmail Hakkı Kap

Ali Rıdvan Çakır

Erol Aydın Şener

DİSİPLİN KURULU (YEDEK)

Ömer Çiçekçi

Aziz Şentürk

Necati Çapkın

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..