Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '12

 
Kategori
Haber
 

Beykozlu Giresunlulardan kan bağışı kampanyası

Beykozlu Giresunlulardan kan bağışı kampanyası
 

Hasan Karakaya Dost Beykoz'a açıklamalarda bulundu


Beykoz Giresunlular Derneği’nin başlatmış olduğu kan bağışı kampanyasına ilgi büyüktü. Kavacık’ta bulunan Beykozlu Giresunlular Derneği kan vermek isteyen vatandaşlarla doldu.

Gün içinde çok sayıda vatandaş, kan vermek için geldikleri dernek merkezinde ki yoğunluk karşısında beklemek zorunda kalırken, Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketimin fazla olması nedeniyle, 150 vatandaşın kanı, değerleri yüksek olduğu için alınamadı.

Dost Beykoz’a bir açıklama da bulunan Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Karakaya, kampanyaya gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını ifade ederek, kampanyayı, ''Bir damla kan bir hayat kurtarır” düzenlediklerini söyledi.

Türkiye’de çok ciddi şekilde kan ihtiyacı olduğunu duyduğunu kaydeden Karakaya, “yurt dışından hatta Gürcistan'dan kan ithal ettiğimizi duydum ve ne yaparız diye düşündüğümüzde bizde kan kampanyası düzenlemeye kara verdik” şeklinde konuştu.
Bunun üzerine, ülkemiz insanlarına kendi kanımızı vermek amacıyla dernek olarak harekete geçtiklerini söyleyen Karakaya, 3 aylık periyodik aralıklarla bu kampanyaları tekrar edeceklerini ve söz konusu kampanyanın ilk gününde 60 – 65 ünite kana ulaşacaklarını söyledi.
Dost Beykoz / Kader Gür
www.dostbeykoz.com

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..