Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Beyler nereye

Beyler nereye
 

www.yelizindunyasi.com dan alınmıştır


BEYLER NEREYE…

Nasıl bir toplum olduk? Ne zaman bu hale geldik? Yapı olarak iyimser biri olmama rağmen bugün; kızgınlık, kırgınlık ve öfke dolu bu yazıyı yazmadan edemedim..

Bu toplumda kadın olmak çok zor…Gerçekten zor…Kendin için yaşayamazsın bir defa… Abarttığımı mı düşünüyorsunuz? Birkaç gün önce üniversite mezunu bir arkadaşım her gün düzenli yürüyüşe çıktığı için yine fakülte bitirmiş olan kocası tarafından ağır hakarete ve şiddete uğradı. Bu olayın doğuda olduğunu düşünüyorsanız çok yanıldınız.. Türkiye’ nin en modern şehirlerinden birinde, İzmir’de yaşandı.

Anaların ayakları altındaki cennete girmeyi –hurilerle buluşmak için dahi olsa- dört gözle bekleyen erkeklere soruyorum: Eşlerinizin de ana olduğunu ne kadar kolay unutuveriyorsunuz?

Eşiyle kavga eden bir başka arkadaşımın kocası ise sorumluluğu, olayın tamamen dışındaki başka kadınlarda görüyor. 45 yaşındaki eşinin kız arkadaşlarından etkilendiğine emin olmuş. Kavga konusuyla ilgisi olmasa da, bu arkadaşların çok mühim! Bir suçu var: Evlerine ziyarete geldiğinde göğüs dekolteleri göze çarpıyormuş.. Belli ki beyefendi gözünü alamamış. Eh, erkektir kayar tabi gözü, bazen de eli.. Neyine senin açılmak, saçılmak.. Bu zat-ı muhteremin de üniversite mezunu olduğunu söylememe gerek yok herhalde.

Kadın olmanın zorlukları ayıplanmak, kınanmakla sınırlı değil elbette…Hem çalışan hem de ev hanımı olma zorunluluğunu, çocuklardan birinci derecede sorumlu olma gerekliliğini! , ….. hiç saymıyorum bile.

Üstüne üstlük erkeklerin başka beklentileri de vardır biz hanımlardan: Güzel görünmeli, şık giyinmeliyiz. Kilomuzu daimi kontrol altında tutmalıyız. Bizlerin “kadının göbeklisi makbuldür” gibi bir mazereti olamaz. Ayrıca manikür, pedikür ihmal edilmemeli, Makyajsız ve fönsüz çıkılmamalı..Bu arada hanım hanımcık olmayı unutmamalı..Tüm bunları bir arada nasıl mı gerçekleştireceğiz? Bir zahmet onu da biz düşünüverelim artık.. Her şey de erkeklerden beklenmez ki..

Neyse ki ağabey, eş, baba en önemlisi arkadaş olmayı gayet iyi beceren ; kendine ve kadınına değer veren duyarlı beyler de var.. Sayılarının artacak olması umuduyla…

 
Toplam blog
: 26
: 869
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Sadece YAZIYORUM.... ..