Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '14

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Beylerbeyi’nde lüfer mevsimi

Boğaza nazır lüfer keyfi yapmak için Şerif Via Balık biçilmiş kaftan.

Muhteşem manzarasıyla Beylerbeyi İstanbul’un en şirin semtlerinden birisi. Beylerbeyi iskelede Şerif Via Balık adında yeni bir mekân açılınca bir akşam Beylerbeyi’ne doğru uzanıyorum
Başlangıçlardan közde patlıcan salatası buram buram köz kokuyor, süzme yoğurtlu semizotu da güzel. Mekanın sahibi Şerif Bey’in çocuk yaşta komilikten başlayıp işletmeciliğe uzanan ilginç bir yaşam öyküsü var. Durum böyle olunca yemeklerde kullandığı malzemelerden servisini kadar titiz olması sürpriz olmuyor.
Boğaz midye ızgarasını sanki denizden şimdi alıp sofraya koymuşlar, taptaze. Ahtapot ızgara ise beklentimin biraz altında. Yeni bir mekân olduğu için mönüdeki ara sıcakların birçoğunu çiftlik levreğinden yapmışlar, fesleğen soslu levrek olağanüstü değil ama mahcup ta etmiyor, zaman içinde mönüyü zenginleştireceklermiş.
Ana yemek olarak Via’nın medarı iftiarı bir öğün geliyor:  Boğaz lüferi. Kiremitle pişirilen lüferde deyim yerinde ise lezzet fışkırıyor. Paris gezimde Michelin yıldızlı ünlü Fransız  Şef Rouchon’un restoranında  balığın yanına tereyağlı patates püresi vermişlerdi. Via Balık’ta balığın yanına kumpir koymuş, ikili güzel bir birliktelik yakalamış. Yemeği tatlıyla noktalamak isteyenler için çikolata sufle hoş bir alternatif.
Via’da fiyatlara yüzünüzü güldürecek cinsten.  Mönüdeki şarap fiyatları perakendenin fiyatların öyle üç, dört katı değil sadece iki katı. Mezeler, balık, tatlı, içki alıp 80 lira civarına çıkmak mümkün.

ŞerifVia Balık: İskele Cad No:13 Beylerbeyi,  İstanbul
 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..