Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Beynimize Yaz Detoksu!

Beynimize Yaz Detoksu!
 

Bu yaz aylarını diğerlerinden farklı geçirmeye hazır mısınız? Beynimize atıcağımız detoksla hayatımızda farkındalık yaratmak ve pozitif bir yolla mutluluğu kendi gücümüzle sağlamaya. Başkasının hayatında iyilik ve farkındalık yaratmadan insanoglu aradığı mutluluğu ve huzuru belkide bir ömür aramaya devam edecek. Hiç düşündünüzmü başkasının mutsuzluğundan beslenen birinin kendi hayatında gerçek mutluluğu asla bulamayışını. Çünkü insan beyni kendi yarattığı başarısından ancak mutluluk duyar.Bir başkasının mutsuzluğundan yanlızca o negatif enerjiyi üstüne çeker. İşin özü kendi hayatını iyi yöneten biri asla dış dünya ile uğraşmaz. Bu sebeple insanın önünde iki seçenek var ya kendi mutluluğuna yönelecek ya da başka kişilerin hayatlarında yaşıyacak.

Birinci seçenek tabiki hepimizin uygulaması gereken. O halde hayatımızdaki küçük dokunuşlarla kendi mutluluğumuza nasıl yönelebiliriz. Bunu 5 aşamada özetlemeye çalışacağım.

İlk aşama içimizdeki öfke duygusundan en kısa sürede kurtulmalıyız. İyi duyguları barındırmazsak eğer içimizde, hayatımız olumsuzluklara davetiye çıkarır.

İkinci aşama bizi mutlu eden bir hedef belirlemek. Hedefin çok büyük olmasınada gerek yok, yanlizca bu hedef üzerine planlamaya başlamak yeterli.

Üçüncü aşama spor ve dışarıda yapılan aktivitelerle hem sağlığımız hemde ruhumuzu beslemek. Unutulmamalı ki iyi fikirler daima spor ve yürüyüş yaparken insanın aklına gelir.

Dördüncü aşama yeniliklere açık olmak ve yeni yerler keşfetmek. Buna örnek olarak farklı bir semtte bulunan bir kafe yada restoranta gitmek, yani konfor alanının dışına çıkmak burada bahsetmek istediğim.

Beşinci, yani son aşamamız bütün aşamaların bir özeti olarak başkasının sahip olduğu hiçbir şeyle ilgilenmemek ve karşılık beklemeden yaptığımız saf iyilik.

Mutluluk yolunda attığımız her adım bizi başarıya ve kendimizi iyi hissetmeye götürecektir. Bunları uygulayıp hayata geçirmek biraz zahmetli olsada, ufak bir başlangıçla kalıcı bir mutluluk çokta küçümsenmiyecek birşey. O halde hepimizin hayatında farklılık yarattığı ve yanlızca kendine odaklandığı bir yaz geçirmeye herkesi davet ediyorum.  Şimdiden başlıyarak yukarıdaki 5 aşamayı kademeli olarak hayatımızda kalıcı kılmaya ve mutluluğa giden yolu kendi içimizde aramaya bütün okuyucularımı davet ediyorum. Değerli okuyucularım eğer yukarıdaki aşamalar bir nebze hayatınızda farklılık yarattıysa, lütfen buradan yorumlarınızla paylaşırsanız çok sevinirim.

 

 

 
Toplam blog
: 4
: 138
Kayıt tarihi
: 11.06.18
 
 

Gezer, Okur, Sever, Guler, Ağlar. Dünyayı degistirmeye kararli! Halen yurtdisinda yasamaktadir Ha..