Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Beyninizle spor yapın

Beyninizle spor yapın
 

her zamanki gibi ''önce hayal''


Spor yapamam, spor zor, spor yorucu, spor alışkanlığım yok, spor yapmaya vaktim yok gibi mazeretlerle kendinizi kandırmaktan vaz geçin. Nasıl mı? Beyninize spor yaptırarak tabiiki.

Bütün bu, ve buna benzer bahaneler sizin zamanla öğrendiğiniz şeylerdir. İsterseniz bunu tersine çevirebilirsin. Öncelikle yapmanız gereken zihninizde spora başlamaktır. Zihinde gerçekleşmeyen, kabul görmeyen hiç bir şey gerçek hayatta canlanmayacaktır. Spor yapamamanızın ya da yapmamanızın sebebi zihninizde kendinizi eğlenceli bir şekilde spor yaparken canlandıramamanızdır. Tam tersine spor denince zihninizde bahaneleriniz, acılı ve yorgun görüntüleriniz canlanmakta, ve sonuç olarak da kendinizi spordan daha da uzaklaştırmaktasınız. Şimdi size beyninizle spor yapacağınız bir egzersiz vereceğim. Bu egzersizi 21 gün boyunca tekrarlayın.

Gözleriniz kapatıp rahatlayın, gevşeyin. Kendinizi güzel bir spor kıyafeti giymş olarak görün. Tüm ayrıntıları görün ( ayakkabılarınızın rengi, eşofmanınızın dikiş yerleri, cebi, saçlarınız vs.)

Yapma olasılığınız en yüksek olan, zevk alabileceğiniz bir egzersizi yapmaya başlayın( dans, tempolu yürüyüş, bisiklet...) Bu egzersizi yapmaya devam edin, hafif hafif terleyerek vücudunuzdan fazla yağların ve toksinlerin atıldığını hissedin. Siz egzersize devam ettikçe vücudunuza salgılanan endorfin hormonunun tüm vücudunuza yayıldığını hissederek, gülümseyin. (Gülümseyen yüzünü görmekten hoşlanacaksın) Bedeninizin size minnet ve teşekkürlerini fazla yağlarınızı yakarak ya da toksinleri dışarı atarak sunduğunu hissedin. Arkadaşının ya da aileden birini sana '' çok iyi gidiyorsun, harikasın'' diye seslendiğini duyun. Bunu karşılığında sen ona ne cevap vermek isterdin? Ona cevap veren kendi sesini duy. Egzersizini tamamladıktan sonra duşa gidip, suyun altına girdiğini ve suyla bütünleşerek daha da rahatladığını hisset. Hala spor yapabilecek kadar sağlıklı olduğun için şükret. Bunu başarabilmenin gururuyla gözlerini aç.

Hergün 3 kere beşer dakikalık bu zihin sporunu yaparsanız en fazla 21 gün sonra kendinizi spor yaparken bulacaksınız. Ve uzun zamandır belkide asıl ihtiyacınızın bu olduğunu anlayacaksınız.

Bahanelerinize gelince, bahaneler çürütülmek içindir. Ne bahaneniz varsa isterseniz hemen çürütebilirsiniz. Bazıları için ben size yardımcı olayım.

Spor zor ve yorucu : size uygun olmayan egzersizleri yapıyorsunuz ya da yanlış şekilde yapıyorsunuzdur. Başka bir egzersize yönelin ya da doğru şekilde yapmayı öğrenin.

Spor yapmaya vaktim yok : Günde 30 dakikayı günün geri kalanını daha iyi geçirmek için kullanmak size zaman da kazandırır, sağlıkta. Eve alacağınız bir bisiklette pedal çevirerek televizyon seyretmek size hiç de vakit kaybettirmez. Düzenli egzersiz enerjinizi arttırır ve hayatınızın diğer alanlarını da düzenlemenize yardımcı olur.

Spor için ayıracak param yok : Spor yapmak için klube üye olmanız şart değil. Alacağınız dvd alıp, onları seyrederek yapabilirsiniz. Ya da ayda 30 lira taksitle evinize bir bisiklet alabilirsiniz. Günde 1 lira yapıyor, günde 1 liralık abur-cubur yemezseniz bedavaya gelir :)

Başlıyorum ama arkası gelmiyor : Demekki hiç düzenli egzersiz yapıp faydasın ve zevkini almamışsınız. 21 gün boyunca hergün yapın, 6 ay boyuncada hafta da 4 gün. Aldığınız sonuçlardan sonra bırakamayacaksınız ve spora bağımlı olacaksınız.

Bu kadar sporla ilgili yazdıktan sonra canım egzersiz çekti :)

Bugün, şimdi başlamaya ne dersini? Haydi yetişkinler spora !

Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..