Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Beyoğlu'nda teknolojik bir şeyler oluyor

Beyoğlu'nda teknolojik bir şeyler oluyor
 

Beyoğlu Belediyesi, Türkiye’nin ilk dış mekan dokunmatik açık hava mecrası olan 'İnteraktif Kent Ekranları'nı İstiklal Caddesi’nde hizmete soktu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sistemin tanıtımıyle ilgili Belediye Sanat Galerisi’nde bir basın toplantısı düzenledi. 6 yıldan beri belediye ile vatandaş arasındaki iletişimi geliştirmek ve şeffaflığı artırmak amacıyla otomasyon sistemlerini geliştirmeye başladıklarını söyleyen Demircan, bu çalışmalar kapsamında Türkiye’de ilk olarak 'İnteraktif Kent Ekranları'nı hizmete soktuklarını belirtti. Ekranlarının, ilk aşamada İstiklal Caddesi’nde 5 noktada kurulduğuna dikkat çeken Demircan, 'Kent ekranları, Türkçe ve İngilizce kültür kataloğu ve kent rehberi ile beraber aşamalı olarak Beyoğlu’nun 35 noktasında hizmet verecek.

Amacımız 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında İstanbul’a gelecek misafirlerimizin, bu ekranlar aracılığıyla ilçedeki kültür sanat etkinliklerini takip edebilmeleri, istedikleri yeri kent rehberi sayesinde daha rahat bulmalarıdır " dedi. Ahmet Misbah Demircan, kent ekranlarına belediyenin para ödemeden sadece içerik desteği sunduğunu belirtti. İlk aşamada, sinema, tiyatro, sergi gibi kültürel ve sanatsal etkinlikler, belediye ile ilgili haberler, nöbetçi eczanelerle hava durumuna bakılabilen ekranların, daha sonra ihtiyaç ve talepler doğrultusunda içeriğinin daha da zenginleştirileceğini ifade eden Demircan, böylece ilçeye giriş çıkış yapan günlük yaklaşık 2 milyon kişinin, verilen hizmetlerden daha verimli yararlanmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Mobilera İş Geliştirme Direktörü Selim Morlevi de ekranlar üzerinde bulunan kameralar aracılığıyla da sistemin 24 saat kontrol edildiğini, önümüzdeki dönemde ekrana dokunanların üzerindeki kamera vasıtasıyla 'Beyoğlu Hatırası' çektirerek istediği kişiye e-mail atabileceğini, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan’a görüntülü mesaj gönderebileceğini belirtti. Sistemin çok yeni olmasına karşın günde 10 bin kişinin ekranlara dokunduğunundan bahseden Morlevi, yaklaşık 1.5 yıllık çalışmanın sonucu olarak tamamen Türkiye’de geliştirilen ekranların yağış, sıcak, soğuk, darbe gibi dış mekan koşullarına karşı dayanıklı olduğunu söyledi.


***

Beyoğlu Belediyesi'nin başlatmış olduğu bu uygulama umarım diğer ilçe belediyelerini de etkiler. Oralarda da hayata geçirilmeye başlanır. Basın toplantısında kent ekranlarını yakından deneyip gören biri olarak bu ekranların Beyoğlu çevresinde birçok ihtiyaca cevap olacağına eminim. Keşke herkes Beyoğlu Belediyesi gibi olsa. :)

Can AKBULAK

 
Toplam blog
: 50
: 2353
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Yazılarımla, paylaşımlarım..