- Kategori
- Restoranlar
- Okunma Sayısı
- 120
Beyoğlu yeni Lokanta

Beyoğlu Yeni Lokanta
Söze Yeni Lokanta ile tanışma hikayemle başlamak isterim; Şirkette kızlarla rezervasyonlar mekanlar hakkında konuşurken bir arkadaşımız geçtiğimiz aylarda Yeni Lokanta da yöneticisine rezervasyon yaptırmakta (yer bulmak anlamında) ne kadar zorlandığından bahsetti, aynen aktarıyorum; ‘’ Çok yoğunlarmış, bir ay sonrasına ancak yer buldum, ne yapıyorlar kuş mu konduruyorlar anlamadım ki! ‘’ Yeni açıldıysa, şefi ünlüyse falan normaldir dedim, geçtim. Sonra damak tadına güvendiğim birinin İnstagram profilinde Yeni Lokantanın tadımlıklarından humusun fotoğrafını gördüm; benim yerken çatalımda birleştirdiğimi onlar serviste birleştirmişler gibi geldi. Ardından bir ekşi sözlük tarama; keyfine cüzdanından daha düşkün ben felekten bir akşam canım deyip rezervasyonu hafta içine yaptım. Toplaştık gittik…
Ve işte Yeni Lokantadayız. Dekor bir Avrupa lokantasında hissi veriyor sadeliğiyle ama çini tozluklar Avrupa virgül Anadolu dedirtiyor insana.Tertemiz beyaz örtülerle ve sade bir çiçekle süslenmiş masalar birbirine bu kadar yakınken, yan masamdan bu kadar uzak yemek yememiştim; ışıklandırmanın mucizesi gibi; ince bir detay. Ellerimi yıkamaya tuvalete girdiğimde, kürdan görünce tebessüm ettim ve masa da tuzluk görmeyince evet bir şefin lokantasındayız dedim.
Başlangıçta aldığımız kokteyller cidden başarılıydı, acı biberli vardı ki ağzımıza layık… Fakat ben kadehimi bitirmeden menüyü görünce rakımı söyledim. O canım kokteyllerin hakkını başka zaman veririm. Şarap da tercih edilebilir ve siparişinize göre garsonlar tavsiyelerde bulunabiliyorlar.
Merakımı kaşıyan fotoğraftaki humusa ve erikli börülceye deyim yerindeyse vuruldum; ana yemek incik tercih ettim ve inciği oturttukları arpa şehriyeli risottomsu şeye bayıldım, öyle ki ikinci gidişimde de incik siparişi bahaneydi maksadım o lezzetle tekrar buluşmaktı. Tatlı olarak sütlaç kıvamıyla şekeriyle; ananemin elinden çıkmış gibiydi…
Rezervasyon tutun da , servis elemanlarına kadar herkesi gerektiği kadar ölçülü ve gerektiği kadar da samimi buldum. Özellikle telefonda rezervasyonumuzu yapan ve bizi karşılayan hanım ; halkla ilişkilerin frapanlık ve şişirilmiş bir dişilik gerektirmediğinin canlı kanıtı gibi.
Son olarak takdir ederseniz annesinin mutfağında Antep lezzetleri ; dışarıda tantuni ve kebabın hası ile büyümüş bir Çukurovalı olarak vişneli kısırını pek beğenmediğimi belirtmek isterim. Vişne ve kısır çok yakışabilir belki ama kısır salçalı bulgurdan biraz daha fazlası olmalıydı sanki.
Civan Şef ve ekibi kuş konduruyorlar , hem de maaşı teslim edip çıkmadan da kalkılabiliyor masadan.
Lokantayı Civan Şefin ağzından tanımak isterseniz http://www.milliyet.com.tr/civan-er-yeni-lokanta-sinda/pazar/haberdetay/02.06.2013/1717370/default.htm
Sevgiler
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
