- Kategori
- Yemek - Mutfak
Beypazarı Kurabiye
Malzemeler
125 Gr Tereyağı
1 Su Bardağı Ilık Süt
3 Su Bardağı Un
1 Paket İnstant Maya
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Tarçın
Yapılışı
Bir tavada tereyağını eritin.
Bir kaba erimiş tereyağını, ılık sütü ve mayayı ekleyip karıştırın.
Üzerine tuz ve tarçını ekleyip çırpın.
Daha sonra kaba azar azar un ekleyip iyice yoğurun.
Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Koparılan hamurları elinize oklava gibi yuvarlayıp ince ve uzun bir şekil verin.
İnce ve uzun şekil verilen hamuru verev kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Hamuru tepsi mayası için 15 dakika dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
Püf Noktası : Beypazarı kurusunun içinin kuruması için ikinci kez fırına vermek gerekir.
İlk sıcaklığı geçen beypazarı kurularını önceden ısıtılmış 120 derece fırında 15 dakika daha pişirin.
Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
İlk sıcaklığı geçen beypazarı kurularını servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun