Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Beypazarı Kurabiye

Malzemeler
125 Gr Tereyağı
1 Su Bardağı Ilık Süt
3 Su Bardağı Un
1 Paket İnstant Maya
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Tarçın
 
Yapılışı
Bir tavada tereyağını eritin.
Bir kaba erimiş tereyağını, ılık sütü ve mayayı ekleyip karıştırın.
Üzerine tuz ve tarçını ekleyip çırpın.
Daha sonra kaba azar azar un ekleyip iyice yoğurun.
Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Koparılan hamurları elinize oklava gibi yuvarlayıp ince ve uzun bir şekil verin.
İnce ve uzun şekil verilen hamuru verev kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Hamuru tepsi mayası için 15 dakika dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. 
Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
 
Püf Noktası : Beypazarı kurusunun içinin kuruması için ikinci kez fırına vermek gerekir.
İlk sıcaklığı geçen beypazarı kurularını önceden ısıtılmış 120 derece fırında 15 dakika daha pişirin.
Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
İlk sıcaklığı geçen beypazarı kurularını servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
 
Toplam blog
: 23
: 66
Kayıt tarihi
: 03.12.18
 
 

Pratik ve nefis yemek tariflerinin tüm detaylarını ve püf noktalarını resimli olarak anlatıyorum...