Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '11

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bez bebek, sefalet ve ölüm...

Bez bebek, sefalet ve ölüm...
 

Acapulco'da uyuşturucu kartellerinin kurbanı olan bir kadın ve torunu.


Şu fotoğrafa takıldım geçen gün... 

Kaç gündür yazacağım ama duygularımı ifade etmekte çok zorlanıyorum. En sonunda, fotoğrafı büyüterek, her cümleyi yazdıktan sonra tekrar bakarak yazmaya çabasına girdim.

Fotoğrafta sırtından vurularak öldürülmüş bir kadın ve torunu var. Torunu 10-12 yaşlarında bir kız çocuğu olsa gerek. Kadınla torunun kafalarının üst kısmındaki perde, yukarıdan aşağıya doğru kanlar içinde..  

Yer Meksika.. Hükümet ve uyuşturucu kartelleri arasındaki savaşın kurbanlarından. (*) Aslında banane.. Neresi olursa olsun! Hangi ulustan olursa olsun! Fark eder mi..  

Sık sık, kadınla torunun sarılmış olmasına, kenarda duran bez bebeğe ve sefalete takılıyor gözüm.. 

O bez bebeğe baktıkça kız çocuğuna ağlıyorum. Uzun süredir bu kadar ağlamamıştım.  

O sefalette bile bir bez bebekle kim bilir ne kadar mutluydu o kız? Ve kim bilir ne kadar umut yüklüydü geleceğe? Bebeği kucağında tutup saçlarını her okşadığında neler düşünmüştü kim bilir?  

Umutları çalındı. Geleceği çalındı. Sevinçleri çalındı..  

Kimse çocukların geleceğini alamaz! Kimse çocukları iğrenç hesaplaşmaların kurbanı yapamaz!  

Onlar kötülük bilmeeeez!!! 

İdam cezasına karşı biriyim. Ama çocukları öldürebilen zihniyet insanlık vasıflarını yitirmiş olduğundan, onların hayvanlara uygulanabilen cezalara çarptırılmasında bir mahzur görmüyorum..  

Lanet olsun..  

Lanet olsun.  

(*) "Meksika'da hükümetin uyuşturucu kartellerine karşı başlattığı savaş 4 yıl 209 gündür devam ediyor. Ancak geride kalan sürede Meksika'nın dört bir yanına kanser gibi yayılan kartellerin önüne geçilebilmiş değil. 

Meksika hükümetinin ara vermeden sürdürdüğü operasyonlar ve birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışan kartellerin arasında yaşanan çatışmalar, yılda yaklaşık 50 milyar doların döndüğü yasa dışı uyuşturucu pazarında şiddeti kontrolden çıkarmış durumda. Bugüne kadar neredeyse 40 bin kişinin hayatına mal olan savaşın sonu gelecek gibi görünmüyor. Çünkü karteller, hem kurdukları ittifaklardan hem de hükümetten elde ettikleri güçle içinden çıkılması mümkün olmayan bir iç savaşı körüklüyor. 

Kolombiya'daki uyuşturucu kartellerinin ortadan kalkması ve ABD'nin Atlantik kıyılarındaki uyuşturucu güzergâhlarını kapatması, uyuşturucu kartellerinin Meksika'nın üzerine kâbus gibi çökmesine neden oldu. 

Meksika'nın tüm çabalarına, ABD'yle beraber hareket etmesine ve kamuoyunun tüm duyarlılığına rağmen, karteller güçlendi ve şiddet ABD sınırı başta olmak üzere daha fazla bölgeye yayıldı. Şiddetten ölenlerin sayısı 2007'de 4 bin 300, 2008'de 5 bin 400, 2009'da ise 9 bin 600 olan kurban sayısı, 2010'da 15 bin 273'e fırladı." 

Hürriyet Gazetesi   

 

 

 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..