Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Beze tarifi

Beze tarifi
 

Beze


MALZEMELER:

3 Yumurta Akı (oda sıcaklığında)
1 Su bardağı toz şeker
2 gr tuz

YAPILIŞI:

Öncelik le bir tencere de suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Fırını 100 dereceye getirelim. Daha sonra yumurta aklarını derin bir kaseye alın. İçine kesinlikle sarısından karıştırmayın. Bir çimdik tuz ile mikserin düşük ayarı ile çırpmaya başlayın.
Daha sonra toz şekerden azar azar ilave ederek mikserin ayarını yükseltin.

10 dakika kadar çırptıktan sonra kaseyi tencerenin üzerinde benmari usulü yumurtalar pişmeden çırpmaya devam edelim. Benmari yapmamızda ki amaç yumurtalar fırında çatlamasın düzgün şekiller de kalsın diye yapıyoruz.

5 dakika kadar bu şekilde çırptık dan sonra sıkma torbasına alalım. Yağlı kağıt üzerine istediğiniz şekilde döküp pişmesi için fırına koyalım.

Burada biraz sabretmeniz gerekiyor. 100 derecede 1 saat yada biraz daha fazla pişmesi gerekiyor. 1 saat sonra dışarıya bir tanesini çıkarın soğuduktan sonra içinde yumuşaklık kalmamışsa olmuştur demek. Sumum için KULLAN AT MARKET den aldığım martini bardakları kullandım. Çok şık oldular

Bezelerinizi soğuduktan sonra kapalı bir kutuda bekletirseniz. 5-6 gün taze olarak kalır. Çocuklarınızı çok basit bir tarifle sevindirebilirsiniz. Hatta güzel bir kutunun içinde kurdelelerle süsleyerek hediye olarak da götürebilirsiniz. Bu malzemelerin içine çikolata da katarak çikolatalısını da yapabilirsiniz.. Afiyet olsun...

 
Toplam blog
: 47
: 6692
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..