Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bezelyeli pirinç pilavı

Bezelyeli pirinç pilavı
 

Et yemeklerinin yanında özel günlerin özel lezzeti olan ve kimsenin hayır diyemeyeceği bir pilav çeşididir bezelyeli pirinç pilavı. Bezelye her mevsim olmadığı için derin dondurucuda saklanmış bezelye veya konserve bezelye kullanabilirsiniz. Pilavı pişirirken dikkat etmeniz gereken nokta pilava koyacağınız su miktarıdır, bezelyeler konserve olunca daha az su koymalısınız.

Bezelyeli pilavı yaparken baldo pirinç kullanmanız ve tavuk suyu kullanmanız  pilavın lezzetini daha çok artırır eğer tavuk suyu kullanacaksınız kullandığınız miktar kadar suyu azaltmanız gerekir. Suyun miktarı pirincinizin cinsine göre de değişir.

Malzemeler:

2 orta boy su bardağı baldo pirinç

1 yemek tabağı dondurulmuş bezelye

1 orta boy çay bardağı ay çiçek yağı

1,5 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu

1 litre su

Yapılışı:

Tencereye 1 litre su konulur, 1 litre su konulmasının amacı bezelyelerin de haşlanması içindir. Suyun içine tuz, yağ ve dondurucudan çıkmış bezelyeler konulur. Bezelyeleri derin dondurucudan çıkardıktan sonra soğuk suyla yıkayın ki dondurucu kokusu kalmasın.

Su kaynayınca içine yıkanmış pirinçleri atın ve ocağı kısarak pirinçleri pişmeye bırakın. Pilavın suyu çekince nazikçe pilavı alt üst edin ve üzerine havlu kağıt veya temiz bir bez koyarak pilavı bir müddet demlenmeye bırakın.

Demlenen pilavı servis yapmadan tekrar yavaşça karıştırın ki fazla buharı çıksın ve pilav havalansın ki pirinçler birbirine yapışmasın.

Bezelyeli pilavı cacık veya ayranla servis yaparsanız yediğiniz yemeğin lezzetini ve protein oranını artırmış olursunuz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..