- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bezelyeli ve pazılı fırında köfte
Köfte hamuruna değişik şekiller vererek ve sebze ilavesi yaparak lezzetli sebzeli köfteler yapabiliriz, bu tarifte pazı ve bezelye ilavesi var. Birkaç malzeme bir araya gelince yiyeceklerimizin lezzeti ve besi değeri daha çok artıyor, denemekte yarar vardır ayrıca fırın yemekleri kızartmalardan daha sağlıklıdır.
Malzemeler:
Köfte hamuru için:
Yarım kilo köftelik kıyma
4 dilim ıslatılmış, ufalanmış bayat ekmek
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı su
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Baharatlar (1 çorba kaşığı kuru nane, kekik, pul biber, kuru veya yaş maydanoz, 1 çay kaşığı zerdeçal, kimyon ve köri)
Diğer malzemeler:
1 kase haşlanmış bezelye
Yarım demet pazı
Küçük chery domatesler
Yapılışı:
Önce bezelyeler haşlanır ve pazılar yıkanıp, doğrandıktan sonra yağda kavrulur. Pazıların saplarını da ince kıyıp, pazıların yaprakları ile beraber kavurursanız daha lezzetli olur.
Kıyma tuz, bayat ekmek, salça, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlanarak köfte hamuru yapılır.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ortası oyulur ve içine önce pazılar sonra bezelyeler konulur.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirlen köftelerin aralarına yıkanmış chery domatesler konulur.
220 derece ısıdaki fırına verilerek köfteler pişirilir.
Afiyet olsun.