Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bi' mutfak iki şef'le Pazar kahvaltısı

Bi' mutfak iki şef'le Pazar kahvaltısı
 

Kapılarını ilk açtığı 1975 yılından beri ünlülerin ve seçkin konukların buluşma noktası olan Etiler Şamdan, tam 40 yıldır bir klasiktir. Geçtiğimiz günlerde burada "Bi' Mutfak İki Şef" ekibinin şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak tarafından, blog ve yemek yazarlarına düzenlenenen davette Şamdan Garden'ın yeni kahvaltı konseptini deneyimlemek üzere bir araya geldik.

Özlem Şef ve Ayvaz Şef danışmanlığında geliştirilen ve Pazar sabahı 10:00-12:30 arası servis edilen bu Türk usulü kahvaltısıda 40 çeşide yakın ürün bulunuyor. Her zaman gittiklerinden farklı bir yerde, yeni bir kahvaltı mekan arayışı olanlara bilgi vermek için biraz anlatayım hadi:)

Şamdan Garden'ın özel şarküteri tabağında jambon, salam, dil söğüş ve pastırma bulunuyor. Zeytin çeşitleri, Gemlik yöresine ait zeytinyağı içerisinde sunulan özel kırma ve sele zeytinden oluşuyor.

Peynir tabağında ise Ezine peyniri, Tonoz Tereyağı, gurme Kaşar ve Tel peyniri gibi ürünler yer alırken, organik ev yapımı reçeller, mini-mini tam buğday ekmekleri, taze simit, ev yapımı poğaça, açma gibi hamur işi ürünleri de kahvaltıya dahil.

Yetmezmiş gibi bir de üzerine Menemen, Hellim Peynirli Izgara Sucuk, Sigara Böreği ve yanında taze demlenmiş çay servis ediliyor.

İyi de İstanbul'un en gözde mekanlarından Etiler'in merkezinde, hem de "Şamdan Garden" gibi ünlü bir mekanın "böylesine zengin bir serpme kahvaltısı kim bilir kaç liradır?" diye merak edenler için söyleyeyim... Fiyatı makul tutmayı ve herkesin bu lezzete ulaşmasını istedikleri için, Pazar kahvaltısını adam başı 40 TL yapmışlar

Dışarıdaki sakin ve güneşli havaya, bir de keyifli ortam da eklenince değmeyin keyfimize:)

Evet, her birimizin başka telden çaldığı bu komik fotoğrafımızdan da görüleceği gibi, bir kaç çılgın birbirimizi bulunca azıcık şımardığımız doğrudur ama bu tencere, Harley Davidson'cıların havalı kasklarına benzemiyor mu Allah aşkına? :)

www.usengecsef.com

www.facebook.com/usengecsef

www.twitter.com/usengecsef

www.instagram.com/usengecsef

www.youtube.com/usengecsef

 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..