- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 3646
Biber dolmasının püf noktası

Kolay ve can simidi gibi
DOLMA ne olacak diye geçmemek lazım.
Etli biber dolmasını anlatacağım sizlere!
Özellikle bu yazımı Sevgili Özlem Önal içinde ayrıca yazıyorum. Çalıştığım firmanın ürün müdürü. Bugün görüştüğümüzde abla dolmabiberi yaptığımda çok başarılı olamıyorum. Onu yazar mısın dedi? Daha sonra düşünüyordum. Onun için oturdum ve yazdım.
Püf noktaları ve aşamaları var.
1. Dolma yaparken eğer etli olacaksa her biber için 1 şeker kaşığı dolusu pirinç.
2. Zeytinyağlı olacaksa her dolma biberi için 1 yemek kaşığı pirinç.
3. Harcı katıp karıştırdıktan sonra 1 su bardağı su ilave etmelisiniz içine (katmazsanız dolmanız sert olur ve pişirmede zorlanırsınız. Çok iyi netice alamazsınız)
4. Dolma biberi doldurma işlemi yapmadan önce bıçak ucu veya iğne ile bir kaç yerinden delin. (Delmenin faydaı pişme esnasında sosun çekmesini sağlar.)
5. Çok fazla su ilave etmeyin. Az su ile pişmesi lazım.
Malzemeleri:
500 gr dolmalık biber
250 gr kıyma
biber adeti kadar kıymalı olduğu için 1 şeker kaşığı pirinç
salça
nane
2 soğan
pulbiberi
karabiber
maydanoz
1 adet domates (kapak yapmak için)
Yapılışı:
Dolmalık biberleri kendi usulünüzce ayıklayın, hepsini bir güzel yıkadıktan sonra ters çevirerk süzülmesini sağlayın.
Soğanı, maydanozu, nane yaş ise naneyi, doğrayıp. Ayıklanıp yıkanmış pirincin içine doğranmış malzemeyi ilave edin. Kıymayı ve salçayı, bir çay kaşığı şeker ve tuzu katın.
Üzerine bir su bardağı soğuk su katıp iyice karıştırın.
Daha sonra süzülen dolmalık biberleri elinize alıp harcı doldurun sıkıştırmayın.
Domatesi kapak yapacak şekilde kesin ve doldurduğunuz biberlerin üzerine kapatın.
Doldurma işlemi bitince sıcak suya bir kaşık salça ilave edip karıştırıp üzerine dökün.
Soslu su tencerenin dibinden yukaru 2 parmağı fazla geçmesin.
Keyifle yiyiniz ve yapınız.
Sizlere yazarken malzeme olsa idi bende yapardım.
Afiyet olsun hepinize.
Selam ve saygılar
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
